Dimarts, 01 de Desembre de 2020

L’Ajuntament de Falset aprova el pressupost municipal per al 2018

Es caracteritza per l’austeritat i les obres de la Llei de Barris

30 de Gener de 2018, per Redacció
  • L'Ajuntament ha aprovat el pressupost municipal per aquest any

    Reusdigital.cat

El ple de l'Ajuntament de Falset va aprovar divendres passat el pressupost municipal per al 2018, que ascendeix a 2.662.314,59 euros. El pressupost torna a ser de contenció en la línia dels darrers anys.

La contenció es deixa notar, principalment, en el capítol d'inversions, que només preveu realitzar-ne algunes de petites per un import de 61.636 euros (un cop comptabilitzades les aportacions del Pla d'Acció Municipal, de la Diputació de Tarragona). Tot i això, hi ha previstes un seguit d'inversions que aniran finançades a càrrec de la Llei de Barris i que, en la majoria dels casos, ja s'han iniciat. Es tracta de la reforma dels carrers del Malanyet, Torroja i Era, de la plaça de l'Església i del voltant de Cal Magrinyà, la construcció d'una escola de música a Cal Pàmies i la inauguració de la primera fase del Museu de Falset i Comarca, al castell. 

Es tracta de tota una sèrie de projectes que suposaran un augment de l'endeutament de l'Ajuntament, que passarà a superar els 2,7 milions d'euros i el 100% dels ingressos ordinaris. Aquest augment, però, serà transitori perquè tan aviat com la Generalitat pagui el 75% del cost de les obres –la previsió és que sigui un any després de la finalització dels treballs–, el nivell d'endeutament es reduirà. L'Ajuntament preveu que, a final de l'any 2019, l'endeutament s'hagi situat en 1,3 milions i per sota del 50% dels ingressos ordinaris.

Entre d'altres novetats, els pressupostos preveuen que la recollida i tractament de la brossa siguin una mica més cares després que la Generalitat de Catalunya hagi decidit penalitzar la fracció de "rebuig" en major mesura. El cost municipal passarà de 185.500 a 192.800 euros i, en aquest sentit, el ple ja va acordar amb anterioritat una pujada de la taxa corresponent per mantenir l'equilibri. També es preveu una pujada dels sous del personal de l'1%, un assumpte sobre el qual l'Ajuntament no pot decidir unilateralment i tampoc no es descarta que l'increment pugui arribar a ser superior. 

Els pressupostos ara aprovats no inclouen les transferències que l'Ajuntament pot acabar rebent d'altres administracions públiques, tot i que és d'esperar que, al llarg de l'any, se'n materialitzin algunes, sobre tot per part de la Diputació.

En opinió de Jaume Domènech, alcalde de Falset, "els pressupostos tornen a ser austers i no pot ser d'altra manera, si tenim en compte que hem de dedicar més de 300.000 euros a pagar interessos, a retornar deute i a pagar l'anualitat que es va endarrerir en les anteriors legislatures de la subvenció a l'empresa DMT. I aquesta quantitat són molts euros: la meitat del que recaptem de l'IBI". 

Per la seva banda, el regidor d'Economia i Hisenda, Miquel Puig, opina que "els membres de l'equip de govern ja sabíem de bon principi que tota aquesta legislatura s'ha de caracteritzar per la rigurositat per tal que l'Ajuntament recuperi la necessària salut financera". 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics