Dijous, 13 de Maig de 2021

Aigües de Reus dobla la partida del fons de solidaritat per concedir més ajuts a les famílies

S'ha incrementat gairebé un 70% la demanda davant de Serveis Socials

31 de Març de 2021, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una aixeta

    Cedida

El consell d'administració de Reus Serveis Municipals va aprovar el passat dilluns 29 de març l'ampliació del fons de solidaritat d'Aigües de Reus que permet la concessió d'ajuts i bonificacions a les famílies que tenen problemes a l'hora de fer front a la factura de l'aigua. La partida econòmica passa dels 100.000 euros (previstos inicialment per a tot el 2021) als 200.000, en haver-se incrementat un 67,6% la sol·licitud d'ajuts davant de Serveis Socials els darrers cinc mesos respecte a les peticions rebudes el 2019.

L'increment del fons de solidaritat d'Aigües de Reus, el més elevat de la història, es produeix cinc mesos després que el consell d'administració dotés inicialment amb 100.000 euros aquesta partida, de la mateixa manera que ho havia vingut fent des de l'any 2013.

No obstant això, les sol·licituds davant Serveis Socials s'han disparat substancialment els darrers cinc mesos i la concessió d'ajuts socials d'aquest primer trimestre de l'any ja ha evidenciat que, aquest 2021, els 100.000 euros consignats no seran suficients per cobrir la demanda.

Fins al 25 de març, Aigües de Reus ja ha bonificat 66.090,77 euros, dels quals 32.056,45 corresponen a sol·licituds rebudes entre el 10 novembre i el 31 desembre 2020, mentre que la resta (34.034,32 euros) tenen a veure amb peticions formulades entre l'1 de gener i el 25 de març.

Com és habitual, la concessió d'aquests ajuts i bonificacions solidàries sempre es du a terme en coordinació amb Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus. De fet, la percepció dels ajuts requereix, en tots els casos, de la valoració i aprovació prèvia per part dels Serveis Socials municipals.

Paral·lelament, també s'incrementa substancialment l'import bonificat per família. Així doncs, per exemple, la quantitat bonificada per família el 2019 va ser de 183,90 euros, mentre que els darrers cinc mesos ha estat de 253,60 euros de mitjana per família.

Tot plegat, posa de manifest la voluntat de l'Ajuntament i d'Aigües de Reus de "no donar l'esquena a aquells usuaris que tenen problemes a l'hora de fer front al pagament de la factura o que estan immersos en una situació de pobresa energètica, i més encara en un moment de pandèmia com l'actual", assegura el consistori. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges