I
els somnis, somnis son.
L'advocat de Puigdemont omple el Centre de Lectura en una conferència en què vaticina 'una sentència dura' per als presos
"Perdrem el judici però guanyarem la pepública". L'advocat de Carles Puigdemont i actual diputat al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, ha omplert aquest passat dijous el Centre de Lectura en un "autèntic acte de militància". "Només així s'explica que hi hagi centenars de persones a les 8 del vespre per escoltar un advocat en plena Festa Major", ha dit. Potser perquè "qualsevol català, a hores d'ara, ja és a segon de màster de Dret", ha apuntat amb ironia poc abans d'iniciar una xerrada per insuflar moral a una tropa que, com la setmana passada, va omplir dues sales del Centre de Lectura. Aquest cop, a diferència de la conferència de Gonzalo Boye, amb aforament limitat a l'espai disponible per evitar les angoixes viscudes llavors davant l'allau d'assistents.
Alonso-Cuevillas ha aprofitat la seva presència a Reus per presentar el seu llibre '1 judici (polític) i 100 preguntes', un intent de sistematitzar "el cúmul d'irregularitats que ha viscut el procés per part d'un "estat espanyol encara amb mentalitat imperialista. Abans anaven amb exèrcits i ara els exèrcits porten punyetes, una forma moderna en modus 2.0, utilitzant el poder judicial per articular la repressió. Al llibre intento donar les eines perquè pugueu explicar a la gent que és de fora els arguments" necessaris per vestir "l'evidència de què estem davant d'un judici polític. Perquè són presos polítics", ha exposat. Una descripció, per cert, que es va resistir a utilitzar ara fa prop d’un any durant la seva conferència a El Círcol.
En aquest sentit, ha vaticinat "una sentència dura", més enllà que "qualsevol sentència que no sigui absolutòria serà injusta. Però per molta repressió, i l'estat actua ara com una bèstia ferida, això ja és imparable", no només per "la força de la gent sinó perquè l'opinió pública europea, i no necessàriament els governs dels països de la UE, estan posant-se del nostre cantó", ha afegit. Sense perdre el fil, ha assegurat que "Puigdemont, Comín i Junqueras està clar que seran eurodiputats (tot insistint, com va fer Boye, que després del Tractat de Lisboa no cal que els elegits jurin les constitucions estatals perquè representen a tots els ciutadans de la Unió)" i ha ridiculitzat els raonaments legals de la judicatura espanyola. "Parlen d'aixecament per mantenir l'acusació de rebel·lió, i això que si hi ha algun país que se significa per 'alzamientos' és Espanya. Mireu la farsa absoluta vestida de processament penal dels seus arguments: Asseguren que l'aixecament català va durar des del 2012 al 2015. No hi ha prou Viagra a tot el món per mantenir un aixecament com aquest", ha etzibat amb sorneguera.
"Una altra cosa és que els demanin més anys de presó que, per exemple, un assassinat. Dit d'una altra manera, si els nostres líders haguessin assaltat les institucions amb les armes les penes demanades serien les mateixes. I amb això no estic donant idees de futur", ha precisat per evitar malentesos. El més rellevant de la nit ha estat el vaticini de futur. Alonso-Cuevillas ha fet una defensa aferrissada d'un projecte com el "Consell per la república. És cert que s'ha fet molt malament", ha reconegut, encara que hi ha posat esperances perquè una eina similar va ser actor clau per a la independència d'Estònia. "S'hi van apuntar 600.000 persones i van redactar una proposta de Constitució" que finalment va ser votada i aprovada pel parlament nacional sorgit de l'era postsoviètica.
"A Catalunya som més dos milions de votants en favor de la independència i no arriben a 70.000 els membres del Consell. Això ens dona una força tremenda, però hauríem de ser centenars de milers". En forma d'apunt al natural, Alonso-Cuevillas ha deixat anar que l'intent de donar-li més rellevància serà una de les línies informatives a seguir en les setmanes vinents.
I
els somnis, somnis son.
La republica no existeix idiota!
Em remeto a la frase del títol que va etzibar el Mosso a aquell manifestant, funcionari públic (agent rural) que estava mobilitzat per defensar la "republiqueta del Motxo". No cal seguir anar venent la moto al poble, prometent el Manà... Hi ha gent que a costa del procés s'està guanyant bé la vida, i després van a fer conferències dient que són el poble oprimit...
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics