Dijous, 20 de Juny de 2024

Aprovat el conveni de col·laboració de la Generalitat amb els teatres Fortuny i Bartrina

06 de Novembre de 2015, per Isabel Martínez
  •  

Una de les poques unanimitats que s’ha constatat en el ple de l'Ajuntament de Reus d'aquest divendres ha estat per aprovar el conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura per donar suport a la programació dels teatres Fortuny i el teatre Bartina. Durant el debat de la qüestió, s’ha constatat que la Generalitat de Catalunya està al dia dels pagaments que afecten els dos teatres de l’exercici anterior, que van ser de 80.000 euros.

Per la seva banda, el portaveu socialista, Francesc Vallès, ha dit que votava a favor “amb tristor” perquè s’ha demostrat que la sortida de la Generalitat del Consorci del teatre Fortuny i la dissolució del CAER han significat que Reus ha perdut subvencions en aquesta matèria, contràriament al que es va afirmar en el seu dia.

Subvencions per a la contractació d’aturats

Amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte la CUP, s’ha aprovat consensuar dins dels pressupostos municipals per al 2016 una partida pressupostària per ajudar a les empreses que contractin aturats a la ciutat. En el marc de les negociacions entre formacions polítiques ha decaigut la proposta inicial presentada a la moció de Ciutadans perquè la partida pressupostària fos de 500.000 euros. L’import de la subvenció que s’atorgaria dependrà del tipus de contracte podent arribar a 2600 euros per treballador i contracte en el cas de donar feina a un aturat de manera indefinida i per 40 hores setmanals.

Comissió d’estudi sobre els serveis externalitzats

D’altra banda, el plenari ha acordat  amb els vots favorables de C’s, Ara Reus, PSC i ERC la creació d’una comissió d’estudi sobre els serveis externalitzats de l’ajuntament i les empreses municipals, organismes autònoms i fundacions. El resultat d’aquesta comissió haurà d’enllestir-se abans del maig del 2016.  Durant l’argumentació de la moció, el regidor Xavier Angelergues ha explicat que la proposta volia ser “un prec convidant a la reflexió de tots” per estudiar en profunditat quins serveis presta l’ajuntament de manera externalitzada i si aquests poden retornar a ser prestats pel consistori de manera eficaç i més eficients.

Durant el seu torn d’explicació, el regidor d’hisenda Joaquim Enrech ha dubtat tant de “la forma com del fons”  de la proposta dels cupaires tot i que l’ha definit com a “benintencionada i romàntica” però ha expressat els seus interrogants al respecte que un servei municipal pugui ser millor que un privat. A més, Enrech ha afegit que, cas de tirar-se endavant, l’hipotètic dictamen positiu de la comissió representaria augmentar els impostos de manera molt important. També ha expressat la seva disconformitat amb el fet que representants d’empreses com ara FCC o altres hagin d’assistir a una comissió d’estudi de l’ajuntament.

El Centre MQ Reus absorbeix el Centre Oftalmològic de Reus

D’altra banda, el Centre MQ Reus ha absorbit per fusió el Centre Oftalmològic Reus. Aquest fet ha representat comprar el 15% d’una participació privada que hi havia a la societat limitada, la qual ha costat 80.000 euros.

Nomenament del gerent-coordinador de Serveis a la Persona

D’acord amb la decisió presa el passat 30 de juny per escollir un gerent de Servei a la Persona, s’ha nomenat Anna Puigdomènech Romero per a dirigir aquest àmbit. La decisió ha comptat amb l’abstenció de C’s, el PSC i ERC i el vot contrari de la CUP.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges