Diverses icones reusenques s'han tenyit de vermell, els últims dies, amb motiu del Dia internacional de la sida. Aquesta acció "sorpresiva" per als veïns, tal i com l'ha descrita el regidor de Salut, Òscar Subirats, s'ha concebut per conscienciar la població sobre la "importància de la prevenció" quan del que es tracta és de les malalties de transmissió sexual (ETS). Amb la voluntat d'aproximar-se a la gent jove, el consistori i el col·lectiu atístic GESTART han unit esforços per promoure accions per divulgar les eines informatives que tenim a l'abast per preservar la salut.
Subirats ha posat en valor la tasca de GESTART, que ha cinc murals en diversos punts de la ciutat i un sisè a l'institut Tapiró. El regidor de Salut ha alertat que "les estadístiques ens van en contra" pel que fa a les ETS, "que van a l'alça des de 2017, i en especial entre els més joves". Amb tot, ha subratllat certa "estabilització" dels casos detectats de sida. Per tot plegat, ha manifestat que part de les accions d''#itslacampanya' s'han concebut per als estudiants dels instituts, i més en l'entorn virtual. "Després de tot, en són els principals usuaris", ha afegit.
Des de GESTART, 'Trifon' ha destacat que l'art "és una bona manera de connectar les persones i que comparteixin informacions i emocions", tot apuntant que les accions artístiques fetes fins ara es canalitzaran "cap a les xarxes" perquè "és on la gent jove s'hi passa estona". En aquesta línia, s'ha convidat tothom a fer-se fotografies als murals per la ciutat i difrondre-les amb l'etiqueta '#itslacampanya'.
Representacions teatrals, actuacions de zumba i les proves ràpides de detecció del VIH a les farmàcies de Reus (aquest dilluns) i a l'espai d'Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) són altres de les iniciatives del projecte de salut.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics