Diumenge, 28 d'Abril de 2024

Campanya de detecció i prevenció precoç de les demències

12 de Setembre de 2022, per
  • Gala Espín

Amb motiu del dia mundial de l’alzheimer que se celebra el 21 de setembre, l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurogonitius de Reus i Baix Camp ha apuntat que "aquest dia és una bona una oportunitat per conscienciar sobre les alteracions cognitives, les demències i l’impacte que aquestes generen sobre les famílies i la societat en general, emfatitzant la valuosa tasca de les associacions d’arreu del món". Els dies 16, 19 i 20 de setembre a l’Institut Lerín Neurocognitive es durà a terme la campanya Revisió Cognitiva, oferint de forma gratuïta a les persones que ho desitgin valoracions neuropsicològiques. 

En aquesta línia, l'entitat ha subratllat que actualment, l’envelliment de la població mundial és un fenomen "sense precedents". L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que entre els anys 2015 i 2050, la proporció de la població mundial major de 60 anys passarà de 900 milions a 2.000 milions de persones. "L’augment de la longevitat i la supervivència, tot i ser ambdues trets positius, comporten un increment de la prevalença de malalties cròniques, essent molt probable l’aparició de demències en edats avançades", s'alerta des de l'associació.

Un nou cas al món cada tres segons



Cada tres segons es diagnostica un nou cas de demència al món, amb una afectació mundial actual d’uns 50 milions de persones. És a dir, entre un 5 i un 8% de la població major de 60 anys patirà demència en un determinat moment.

L’anàlisi prospectiu, a més, indica un creixement exponencial en casos de demència. D’aquesta manera, si la prevalença de la demència actual es manté constant, a l’any 2050 es passarà d’uns 50 milions a uns 130 milions de persones amb demència.

Per tot plegat, l'associació ha apuntat que són "essencials" les revisions habituals del nostre funcionament cognitiu "a una certa edat" i anar al metge d’atenció primària "davant de qualsevol dubte, ja que ens facilitarà identificar les fases inicials de la malaltia, establir un diagnòstic precoç i realitzar una actuació terapèutica primerenca i eficaç, fet que ens permetrà tenir més probabilitats de romandre actius a la societat".

"Revisió cognitiva"



Amb l’objectiu de promoure la detecció i prevenció precoç de les demències, durant els dies 16, 19 i 20 de setembre a l’Institut Lerín Neurocognitive es durà a terme la campanya Revisió Cognitiva, oferint de forma gratuïta a les persones que ho desitgin valoracions neuropsicològiques d'screening del seu funcionament cognitiu amb l’obtenció d’un breu informe de devolució.

La campanya queda oberta a tota la ciutadania interessada, presentin o no queixes cognitives. Serà necessari acudir-hi amb cita prèvia, s’haurà d’esperar breument a l’exterior de l’edifici fins a ser avisat, s’habilitarà una única porta d’accés i, prèviament a l’entrada, els interessats uns documents on se'ls informarà de l’estudi amb més detall.

Cita i prèvia i informat al 977 317 603 o al 686 219 419. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics