Dissabte, 24 de Febrer de 2024

Comença el «Planet Estiu» de Reus, amb activitats d’oci i lleure

24 de Maig de 2021, per
  • Cartell de les activitats del "Planet Estiu"

    Reus.cat

Aquest dilluns comencen les inscripcions a les activitats d’estiu per a joves a la ciutat en el marc del Planet Reus a través de la web www.inscripcions.reus.cat. També comença una campanya de difusió que durarà dues setmanes i portarà la informació de totes les activitats, tallers, cursos i concerts als instituts de Reus i als 3 campus universitaris. Al mateix temps es posarà també paradeta informativa al carrer en espais de gran concurrència de joves.

El programa Planet Reus inclou una oferta d’activitats d’estiu d’oci i lleure saludable per a joves de 12 a 25 anys per tal de que puguin gaudir d’activitats físiques, espais de socialització amb altres joves, formacions en temes de lleure i salut i de l’entorn. El programa Planet Reus, que forma part de l'oferta de ciutat Reus365, té com a objectiu treballar en els espais d’oci i lleure dels joves per tal d’oferir a través de la comunitat una oferta saludable, divertida i de qualitat per a tothom; afavorint el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida a través de la participació dels joves en aquests espais.

El temps d’oci dels joves, juntament amb el temps que es passa amb la família, "és cabdal per augmentar els factors de protecció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues entre els joves", s'ha subratllat des del consistori. Al mateix temps en les activitats de lleure no formals (extraescolars, estiu, caps de setmana, esplais, colònies) "es reforcen competències bàsiques per a l’èxit", s'ha fet constar.

Programació

La programació d’activitats per joves d’aquest estiu compta amb més de 100 activitats gratuïtes que tenen diferents temàtiques i formats. Algunes són setmanals intensives i d’altres són puntuals d’un dia o de diversos dies a la setmana o al mes en funció de la franja d’edat a qui vagin destinades.

Hi ha més 1400 places a l'abast dels joves, amb 250 places específiques per a majors 18 anys. De les 100 activitats, hi ha set sortides, 10 esdeveniments (concerts, pel·lícules) i tres cursos. Pel que fa a les activitats proposades per associacions o joves, en són 40 (12 entitats han proposat activitats i quatre joves a nivell individual), "fent èmfasi en la mirada comunitària, on no n’hi ha prou en programar sinó que es vol que siguin els joves, les entitats o la comunitat que programen", s'ha apuntat per part de fonts municipals.

Per primer cop, Planet Reus incorpora un seguit d’activitats que van dirigides específicament a joves de 18 anys. Aquestes s’han dissenyat "arran de la demanda de joves d’aquesta franja d’edat que no se sentien identificats amb la programació d’edicions anteriors". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics