Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Conegueu el patrimoni dels nous regidors de l'Ajuntament de Reus

Sánchez (C's) declara vuit vehicles i Mariona Cuadrada (CUP) diversos terrenys al Priorat

05 d'Octubre de 2015, per Marc Busquets
  • Els 27 regidors de l'Ajuntament de Reus per al mandat 2015-2019

    Fabián Acidres

Els reusencs que així ho desitgin ja poden conèixer quins béns tenen els regidors de l'Ajuntament de la ciutat. El portal de transparència del consistori de la capital del Baix Camp, creat l'any passat, ha publicat l'extracte de les dades relatives al patrimoni dels representants del municipi de cara el mandat 2015-2019. A més dels béns immobles, la ciutadania pot consultar si els regidors tenen dipòsits bancaris i vehicles al seu nom, així com participacions societàries.

En aquest darrer cas, són 14 regidors els qui posseeixen accions i participacions en diverses societats, empreses i entitats bancàries, entre els quals s'hi troben Hipòlit Monseny, Montserrat Vilella, Joaquim Enrech, Maria Dolors Sardà, Montserrat Caelles, Marc Arza, Dolors Compte, Andreu Martín, Francesc Vallès, Juan Carlos Sánchez, Damián Morales, Guillermo Figueras, Misericòrdia Fargas i Joan Guix. Alguns d'ells tenen accions entitats financeres com ara CaixaBank i el Banc de Sabadell.

Sánchez (C's) té vuit vehicles

Són pocs els regidors que repeteixen mandat i que havien fet públics els seus respectius patrimonis a finals de 2014. D'altra banda, i en el cas dels nous regidors, el portal de transparència reusenc ha fet públiques les seves dades patrimonials d'aquest mandat. Així, el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, té vuit vehicles que han estat adquirits durant el període entre 2007 i l'any passat, tot i que no és propietari de cap immoble. Altres membres de la formació, com Damián Morales i Josefa Labrador tenen diversos habitatges i locals a la ciutat.

Pel que fa al grup municipal de la CUP, cap dels cinc nous regidors de la formació té accions i tan sols tres d'ells declaren patrimoni immobiliari. Són Mariona Cuadrada, Oriol Ciurana i Xavier Angelergues. Cuadrada té diversos terrenys a la comarca del Priorat i és propietària d'un habitatge a la població de Castellvell. En el cas dels tres nous regidors del PSC a l'Ajuntament reusenc, el seu portaveu Francesc Vallès disposa del 50% d'un habitatge i d'un garatge a la capital de la comarca.

Pel que fa a la portaveu d'ERC, Noemí Llauradó, disposa de diversos comptes bancaris i un pla de pensions, mentre que l'altre regidor al consistori reusenc, Joan Guix, és propietari de quatre habitatges, repartits entre Reus (un parell), Barcelona i Calella. En el cas de CiU, l'alcalde Carles Pellicer té un pis a Reus, un altre a Salou i diverses motocicletes. Els convergents Hipòlit Monseny i Marc Arza són els regidors amb més patrimoni declarat. El primer té en propietat tres habitatges i la meitat d'un altre, a més d'una capella, un pla de pensions, tres vehicles i més de 13.000 accions en una dotzena de paquets. Per la seva part, Arza disposa del 50% de dos immobles i tres pàrquings a Reus, el 50% d'un habitatge i d'un pàrquing a Salou i la meitat d'un habitatge i d'un altre pàrquing a La Secuita. El regidor té diversos dipòsits d'estalvi i participacions en empreses com Gas Natural, Telefónica, BBVA i OHL, entre d'altres.

La declaració dels regidors, a l'abast de la població

El portal de transparència es va posar en marxa a finals de 2014 en compliment de la Llei catalana de la transparència, que té com a gran objectiu apropar a la ciutadania la realitat de l'administració, a més de facilitar la participació dels reusencs en els assumptes rellevants de la ciutat. La nova normativa exigeix a les administracions públiques que posin a l'abast de la població tota la informació relativa a la seva gestió econòmica comptable, així com tot allò que tingui a veure amb els llocs de treball i els processos de contractació del seu personal.

Segons subratlla l'Ajuntament de Reus, la declaració realitzada per cadascun dels regidors pot ser consultada per qualsevol ciutadà. El portal de transparència reusenc ha estat avaluat recentment per l'ITA, un organisme internacional que vetlla pel compliment de la normativa lligada a la transparència d'institucions i administració. Carles Pellicer ha assenyalat que el portal de transparència reusenc ha obtingut una alta qualificació per part de l'ITA.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

pilar flamenco calvo  06 d'Octubre de 2015

Y los sueldos y asistencias cobradas?

En la web del ayuntamiento los últimos datos publicados con los importes de sueldos y asistencias a organos de administración de empresas son del 2013. ¿cuándo se van a actualizar?

Reportatges