Dissabte, 16 de Gener de 2021

Conflicte veïnal per l'ús d'una terrassa que ha malmès un edifici al carrer Alt de Sant Josep

El cas està pendent de resolució judicial i l'Ajuntament obliga la comunitat a reformar la façana quan diu no ser la causant de la situació

  • Part de la façana malmesa al número 3 del carrer Alt de Sant Josep

    Enrique Canovaca

  • Els edificis afectats per la plantació d'arbres i plantes a la terrassa

    Enrique Canovaca

La intervenció dels Bombers de la Generalitat, el passat 22 de juny, pels danys provocats a un vehicle estacionat al carrer Alt de Sant Josep amaga una llarga disputa veïnal per l'ús inadequat d'una terrassa, situada al número 3 del mateix vial. Els membres d'aquesta comunitat de veïns han explicat a Reusdigital.cat que el desprendiment de la façana que va malmetre el vehicle ve provocat per uns arbres plantats a la terrassa del seu edifici, un espai, però, que és d'ús exclusiu d'un veí d'una altra comunitat. Per tant, mentre els inquilins del número 3 no poden accedir a la terrassa que tenen damunt sí que s'han de fer càrrec del manteniment d'aquesta. El cas està pendent de resolució al Jutjat número 1 de Reus i l'Ajuntament ha obert un expedient que obliga a la comunitat a reparar la façana, amb un pressupost de 25.000 euros.

"Des de l'any 2012 denunciem davant dels òrgans competents el perill que té el mal ús que fa el veí d'una altra comunitat que té ús privatiu de la terrassa del nostre edifici. Aquest home ha plantat des de fa anys, sense notificar a la nostra comunitat, un xiprer i altres arbres en una torreta que es troba a terra i molt pròxima a la paret que dóna a la façana exterior", denuncien a Reusdigital.cat veïns de la comunitat. El cas és que els arbres han arrelat i han malmès parts de l'edifici, provocant humitats als veïns de la darrera planta i el desprendiment d'una part de la façana que va provocar l'actuació dels Bombers de la Generalitat.

"Els veïns d'aquesta comunitat ens sentim indefensos, ja que mentre fa cinc anys que denunciem aquests fets, seguim sent nosaltres els responsables legals dels danys produïts o els que es puguin produir", continuen des de la comunitat. El passat mes de juliol es va celebrar un judici per l'ús privatiu de la terrassa per part d'aquest veí, amb l'objectiu de comprovar com va arribar a obtenir aquest dret als anys 80 i reclamar-li el cost dels danys provocats. Davant del jutge, l'home hauria comentat que ell va fer una sol·licitud l'any 1987 per plantar els arbres a l'Ajuntament de Reus i que van passar cinc anys sense que cap veí digués res.

Ara per ara, però, la comunitat pagarà la instal·lació d'una xarxa de protecció de la façana, que s'instal·larà aquest divendres, i el consistori ha obert un expedient que obliga la comunitat a pagar la reparació de la façana. Els veïns reclamen a l'Ajuntament de Reus una moratòria en l'aplicació de l'expedient i li reclamen que s'esperi a conèixer la resolució judicial, és a dir, a saber si el veí que fa ús privatiu s'ha de fer càrrec dels desperfectes causats pels arbres.

Situació que afecta diverses comunitats i pisos

La plantació dels arbres no només ha afectat la comunitat del número 3 del carrer Alt de Sant Josep sinó també a les que es troben contigües. De fet, hi ha dos pisos de diverses comunitats que han tingut afectacions interiors, amb humitats i desperfectes a les parets i les finestres, han comentat fonts veïnals.

Des de la comunitat afectada no entenen com no disposen d'una sortida a la terrassa de l'edifici en cas d'una emergència com un incendi i es mostren preocupats pels desperfectes que pot provocar la retirada dels arbres i les plantes, "per l'alt risc de desprendiment".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital façana malmesa edifici carret Alt de Sant Josep

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

jsoep  09 d'Agost de 2017

jaj

queda clar..que la justicia es lenta i no efectiva....no ens donem compte,que cada vegada estem mes indefensos.