Dimarts, 11 de Maig de 2021

470 famílies han sol·licitat fins ara la subvenció per a la pobresa energètica

El termini per sol·licitar els ajuts és fins al 30 de novembre

07 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Imatge d'una protesta contra la pobresa energètica a Reus

    Reusdigital.cat

Quatre-centes setanta famílies han presentat la sol·licitud de subvenció contra la pobresa energètica des del 23 de maig fins al 31 de juliol de 2017. L’Ajuntament de Reus ha previst per aquest ajut una partida econòmica de 143.000 euros, ampliable en funció de les necessitats i de les disponibilitats pressupostàries.

Enguany el termini de presentació de sol·licituds s’ha ampliat d’un mes a sis mesos. Així doncs, les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments elèctric i de gas poden sol·licitar l’ajut fins al 30 de novembre. En la convocatòria també s’han realitzat canvis, amb l’objectiu d’aconseguir una major eficiència i una major responsabilitat en el consum de l’energia elèctrica i de gas.

Aquesta convocatòria és només una de les línies d’ajut que té establertes l’Ajuntament per evitar la pobresa energètica, juntament amb els ajuts d’urgència, els ajuts d’aigua per a persones amb pocs recursos, i els ajuts d’aigua des de l’empresa Aigües de Reus (bonificació del deute i bonificació solidària).

Import econòmic de la subvenció

L'Ajuntament de Reus pagarà un import màxim per cada factura depenent dels membres de la unitat familiar, quedant exclosos els imports per recàrrecs, interessos i/o costos de dmora que s'hagin pogut generar. Per unitats familiars d'un sol membre, la quantitat màxima mensual serà de 45 euros; si són 2 i 3 membres, el màxim serà de 52,5 euros, i si son 4 o més, el topall és de 60 euros.

L’import de la subvenció atorgada serà una part de les factures que es presentin del consum dels mesos de desembre del 2016 al març del 2017, tots dos inclosos. Enguany només es pagarà directament al beneficiari de la subvenció la factura de subministrament de llum i gas que ja estiguin pagades. L’any passat es van realitzar pagaments tant al beneficiari de la subvenció com directament al proveïdor o subministrador del servei, depenent si estaven o no pagades les factures.

Per poder optar a la subvenció, els sol·licitants hauran residir i estar empadronat a Reus -a l’immoble destinat a ús d’habitatge sobre el qual es sol·licita la subvenció- amb una antiguitat mínima de dos anys consecutius, i que han de ser immediatament anteriors a la data de la sol·licitud.

La unitat de convivència no podrà superar els llindars de renda següents: 1 membre, 7.967,73 euros; 2 membres, 7.967,73; 3 membres, 10.358,05, i 4 o més membres, 12.748,37.

Els benficiaris hauran de fer formació en eficiència energètica

Una de les novetats de la convocatòria d’enguany és que la persona que sol·licita la subvenció es compromet a assistir al Servei d’Assessorament Energètic o als Tallers d’eficiència energètica en els trenta dies següents a la sol·licitud.

Amb l’objectiu de fomentar el consum responsable de l’aigua i l’energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, l'Ajuntament de Reus impulsat la creació d’un Punt d’assessorament energètic obert a tothom. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia a partir del mes de setembre i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l’ús dels subministraments o de reducció de potència.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges