La superpoblació de coloms està causant malestar entre els restauradors de Reus. El volum d’aquests animals alats s’accentua a la plaça de la Llibertat, on els treballadors de diferents locals han de dedicar-se a netejar de manera diària les terrasses, abans de l’arribada dels clients. Una de les solucions que han trobat els restauradors és tenir sempre els tendals oberts, per a protegir als clients de les defecacions animals, però asseguren que n’hi ha “molts” i “suposen un mal de cap constant”.
El propietari dels restaurants Déu n'hi Do i Déu n'hi dos, Rodrigo Garibotti, explica que estan "molt cansats, l’Ajuntament no fa absolutament res per a solucionar-ho", i afegeix: "Hem fet moltes sol·licituds i ens diuen que no hi poden fer res".
Des de l’Ajuntament recorden que el Servei de Control de Coloms manté durant l’estiu accions directes de control com pinso esterilitzant o captures puntuals amb gàbia, sense especificar cap mesura concreta més per a la reducció de població. També asseguren que de manera indirecta hi ha altres mesures, com campanyes de sensibilització dirigides a la població general i també als restauradors, a més d’actuacions per queixes per part de la ciutadania o negocis.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics