Dijous, 07 de Desembre de 2023

El consorci de l'hospital pagarà el lloguer i subrogarà els professionals dels dispositius sanitaris

Pellicer i Llauradó presenten el protocol signat amb Comín per tirar endavant la constitució del nou ens, que ha de ser una realitat al gener de 2018

31 d'Octubre de 2017, per Marc Busquets
  • Pellicer i Llauradó mostren el protocol signat conjuntament amb Comín

    Marc Busquets

El nou consorci que ha de gestionar l'hospital Sant Joan a partir de l'any vinent comença a agafar forma. El conseller de Salut, Toni Comín, i el batlle reusenc, Carles Pellicer, ja han signat el protocol d'intencions que regula les bases per a la constitució del nou ens, participat per ambdues parts (55% per part de la Generalitat i el 45% restant per part del consistori).

El lloguer l'assumirà el consorci

El document, presentat aquest dimarts, estableix que el consorci subrogarà tots els professionals sanitaris que ara presten els seus serveis en les societats que s'han d'integrar en aquest (Ginsa, AIE i el Laboratori de referència sud), i que la plantilla mantindrà les seves actuals condicions laborals. A més, el contracte de lloguer de l'equipament serà assumit pel nou ens fins al 2025, i si durant aquest període es genera dèficit serà assumit per la Generalitat. El dèficit actual, però, segueix sent una qüestió a la taula que encara s'està negociant, ha admès la regidora de Salut de l'Ajuntament, Noemí Llauradó

Pellicer, per part seva, ha assenyalat que la signatura del protocol evidencia "el compromís" d'ambdues parts "en mantenir la millor qualitat assistencial possible" i ha avançat que un cop el consorci entri en funcionament (al gener de 2018) està previst que en el termini d'un any s'hi afegirà l'atenció primària de salut, que ara per ara desenvolupa la Fundació Sagessa-Salut. En aquest sentit, el batlle ha apuntat que la situació política al país "no ha d'afectar" que el consorci tiri endavant. 

En conseqüència, l'ens passarà a prestar els serveis que actualment du a terme la societat municipal hospital de Reus (SAM), "amb plena vocació de projecció i integració del centre amb la regió sanitària del Camp de Tarragona". De passada, l'alcalde ha subratllat que aquest primer acord "dona sortida al pacte de salut" signat temps enrere i que el document signat amb Comín "és un pas important". 

Línies estratègiques

Posteriorment, Llauradó ha exposat algunes de les línies estratègiques del consorci, que serà presidit per l'Ajuntament de la capital del Baix Camp. "La finalitat principal del consorci és prestar els serveis que fins ara ha desenvolupat la SAM", ha manifestat. Pel que fa a als arrendaments i subarrendaments de les instal·lacions, la regidora ha explicat que aquests es traslladaran també al nou ens, que es farà càrrec del contracte de lloguer de l'equipament fins al 2025, quan Reus serveis municipals (RSM) acabarà de pagar els crèdits a les entitats bancàries lligats a l'hospital. Des d'aquell moment, per tant, no es pagarà cap lloguer. Sobre el dret de superfície, Llauradó ha indicat que el consistori seguirà mantenint la propietat de la parcel·la de l'hospital i que l'atorgarà al CatSalut per un termini de 99 anys "amb la condició que se cedeixi l'ús de l'hospital a títol gratuït al consorci". Si l'ens deixés de destinar el centre a la realització del seu objecte, l'hospital revertirà de nou al consistori reusenc. 

Un altre dels aspectes rellevants comentats per Llauradó s'ha centrat en l'equilibri financer de l'hospital. L'Ajuntament no farà front a cap dèficit directament vinculat a l'activitat del consorci, ha indicat la regidora. Si cal fer aportació ordinària, aquesta anirà per tant a càrrec del CatSalut. El nou consorci subrogarà el personal que presta els seus serveis als dispositius sanitaris actuals "amb les condicions que marca la normativa vigent".

"Aquesta qüestió ja l'hem traslladada als representants dels treballadors i ens han manifestat el seu suport", ha destacat Llauradó. Amb tot, ha celebrat, "és important que mantindrem la cartera de serveis i la intensificarem". "CatSalut i Ajuntament treballem per tenir una proposta d'estatuts del nou ens", ha dit, quelcom que ha derivar en el conveni regulador de la nova entitat a partir del proper mes de gener. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges