Dimecres, 02 de Desembre de 2020

L'Ajuntament engega les consultes premilinars de la construcció i gestió d'habitatge protegit a l'antiga Hispània

El projecte contempla, a més dels pisos, un aparcament subterrani, locals comercials, un espai per a un equipament i un altre de 'lliure'

20 d'Octubre de 2020, per Redacció/ Marc Busquets
  • Una imatge de l'aparcament de la riera de Miró, on antigament hi va haver la Hispània

    Reusdigital.cat

  • Esborrany del projecte

    Reus.cat

El govern municipal té la intenció d'impulsar una consulta preliminar al mercat immobiliari en relació a la "construcció i gestió" del solar on s'hi va ubicar antigament la Hispània, és a dir, a la riera de Miró. Ho ha exposat el batlle, Carles Pellicer, al costat de la regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, i la d'Urbanisme, Marina Berasategui. Es tracta d'un dels projectes inclosos al Pla d'acció municipal (PAM) del mandat, com ha recordat l'alcalde, en el qual es contempla que el 30% del sostre residencial es destini a usos socials (35 pisos). En tot cas, i si hi ha interès per part dels promotors, la quantitat podria veure's incrementada. 

Pellicer ha indicat que el govern que lidera té com a objectius, en matèria d'habitatge, de "lluitar contra l'exclusió residencial, que hi hagi més oferta assequible de pisos, millorar el parc d'habitatges i dinamitzar el sector" de la construcció. En aquesta línia, ha subratllat que "caminem per tenir el millor projecte" quan s'ha referit a l'antiga Hispània i ha avançat que la consulta preliminar a les empreses es farà a través de Reus, mobilitat i serveis, de la qual Berasategui n'és presidenta. "La fem per saber si el mercat està interessat en incrementar els pisos d'habitatge oficial més enllà dels previstos", ha matisat el batlle. 

Detalls del projecte

El 30% del sostre s'ha de destinar a HPO, quelcom que "està garantit" amb la construcció 35 pisos protegits, ha apuntat l'alcalde. "No es descarta que n'hi hagi més, si hi ha interès per part del mercat, i d'aquí que fem les consultes preliminars". Se'n construiran, en un inici, 45 de lliure. 

La proposta inclou inicial, més enllà dels pisos, un aparcament subterrani, un espai reservat a equipaments, espais per a usos comercials i un gran espai lliure, a la planta baixa. El document, han apuntat fonts municipals, ha de preveure l’enllaç del carrer de l’Aigua Nova amb el raval de Sant Pere i amb el carrer de l’Àngel.

Sobre l'aparcament, des del consistori s'ha explicat que tindria tres plantes, que seria d’aproximadament 400 places i que s’integraria a la xarxa municipal. Els accessos se situarien a la riera de Miró i al carrer d'Arnavat i Vilaró. A banda, i a la planta baixa, es vol fer una reserva d'un espai de 1.073m2, com equipament, "del qual l'Ajuntament encara està analitzant-ne l'ús definitiu". A la mateixa zona es destinaran 685m2 a locals comercials, i s'ha dibuixat "un gran espai lliure" de 2.400m2, que s'obriria entre el carrer de l'Àngel i la riera d'Aragó, i del qual el projecte d'urbanització "en definirà la configuració definitiva".

Consultes preliminars

Reus mobilitat i serveis publicarà el breu l'obertura de consultes preliminars. Les qüestions a consultar seran el grau de disponibilitat i interès en participar en la licitació del projecte; alternatives a la proposta del projecte; i el plantejament d’altres aportacions que resultin d’interès pel projecte.

El termini inicial serà de 60 dies a comptar des de la publicació de l’anunci. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics