Divendres, 01 de Març de 2024

El Pla d’Acció Municipal 2023-2027 inclourà accions proposades directament per la ciutadania

L'audiència pública del 18 d'octubre marcarà l'inici per a marcar les demandes ciutadanes per aquest mandat

11 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Els Centres Cívics seran els espais de trobada per a les reunions

    Cedida

El Pla d’Acció Municipal 2023-2027 inclourà accions proposades directament per la ciutadania. Així ho preveu el procés de participació ciutadana dissenyat per la regidoria de Bon Govern, Transparència i Participació. El procés s’iniciarà el dimecres 18 d’octubre amb l’audiència pública en la que el Govern de Reus presentarà les accions del pla recolli des a partir de les aportacions del cos tècnic i polític de l’Ajuntament.

La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació, Montserrat Flores ha assegurat que “el procés participatiu que hem dissenyat té en compte tant la informació com la participació de la ciutadania: és tant important que les reusenques i reusencs coneguin la planificació estratègica i les accions que el govern impulsarà en aquest mandat, com que hi puguin fer aportacions a partir de necessitats, visions i interessos diferents. Tot plegat amb una voluntat de retiment de comptes a la ciutadania i d’enfortiment democràtic”.

L’audiència pública del Pla d'Acció Municipal 2023-2027 tindrà lloc al Centre Cívic Llevant el dimecres 18 d’octubre, a les 6 de la tarda. A partir d’aquí s’engegarà la fase de proposta de la ciutadania. Els dies 23, 24 i 25 es faran tres tallers de participació, un per cada eix amb el que s’estructurarà el document de planificació. En aquestes sessions, la ciutadania de més de 14 anys amb un vincle a Reus, podrà fer propostes sobre accions concretes a incloure al PAM. Seran tallers presencials que es faran als centres cívics, de 6 a dos quarts de 8 de la tarda. Les reunions es faran el 23 al Centre Cívic Mestral, el 24 al Centre Cívic Migjorn i el 25 al Centre Cívic Llevant.

A partir del 2 de novembre s’iniciarà la fase de votació. Les propostes recollides als tallers de participació seran validades i es penjaran a la plataforma virtual Reus Participa. Les persones de 14 anys o més, empadronades a Reus, podran votar-ne 6 (dos d’entre les propostes sorgides en cada un dels tres tallers de participació). Les 6 propostes més votades per la ciutadania s'incorporaran directament a la redacció definitiva del PAM.

Per tal de facilitar la votació, en aquesta fase hi haurà suport a la participació a la seu de la regidoria de Bon Govern, Transparència i Participació, al Centre Cívic del Carme. Igualment, s’instal·laran Punts d'Interacció Mòbil per acostar el procés de votació a la ciutadania. El 6 de novembre, de 10 del matí a 1 del migdia al Mercat Central, el 8 de novembre de 10 del matí a 1 del migdia al Mercat del Carrilet i l'11 de novembre, de 10 del matí a 1 del migdia a la Plaça del Gegant Indi. En paral·lel, el Govern obrirà un procés d’informació sobre el Pla d’Acció Municipal amb els grups polítics de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Reus ha programat dues audiències públiques consecutives aquest més d’octubre amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania informació i la possibilitat de participar en dos instruments estratègics d’acció i de planificació econòmica: el Pla d’Acció Municipal i els expedients de pressupostos i ordenances fiscals 2024. El dimecres, 18 d’octubre a les 6 de la tarda, al Centre Cívic Llevant, Audiència Pública Pla d'Acció Municipal 2023-2027 i el dijous, 19 d’octubre, a les 5 de la tarda, al Centre Cívic Llevant, Audiència Pública Pressupost i Ordenances 2024.

L’audiència pública és un instrument de participació ciutadana, previst als articles 51 i 52 del nou Reglament, que consisteix en una trobada entre l’Ajuntament i la ciutadana "perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics