Dissabte, 08 de Maig de 2021

El ple debatrà la modificació dels termes de la pròrroga del contracte de la brossa

Per tal que els lots adjudicats al Taller Baix Camp, referents a les deixallaries i a la planta de voluminosos, entrin en règim operatiu

19 d'Abril de 2021, per M.B.
  • Una imatge d'arxiu d'una de les deixalleries de Reus

    Reusdigital.cat

El ple d'aquest proper dijous debatrà l'aprovació de la modificació dels termes de la pròrroga del contracte de la brossa. D'aquesta manera ho reflecteix l'ordre del dia de la sessió, tot tractant-se en concret dels lots del servei relatius a les deixalleries i la planta de voluminosos, i que ha de prestar el Taller Baix Camp. Fonts municipals consultades per Reusdigital.cat han apuntat que es tracta d'un tràmit per tal que entrin ja en vigor, en cas que la votació corresponent prosperi. Cal apuntar que, a diferència del lot principal (el de la recollida de residus com a tal), no havien estat recorreguts. 

Recurs sense resoldre

I és que després de l'adjudicació del nou contracte a Valoriza, el passat desembre, l'actual prestadora del servei, Fomento de construcciones y contratas (FCC) va interposar un recurs al Tribunal català de contractes del sector públic. Aquest, s'ha indicat des del consistori, no s'ha resolt per ara. Així, el que es planteja ara és que els lots en qüestió s'excloguin del contracte amb FCC (en pròrroga) per tal que el Taller Baix Camp pugui operar tot allò que té adjudicat. 

La gestió i manteniment de les deixalleries es va adjudicar al Taller Baix Camp per 273.871 euros anuals; i la gestió, explotació i manteniment de la planta de voluminosos per 196.954,82. El contracte encara va contemplar un quart lot, d'integració tecnològica, adjudicat a Tradia Telecom SAU per un import de 37.800 euros anuals. 

Dues licitacions 

Va ser al gener quan FCC va interposar el recurs pel resultat del concurs del contracte de la brossa a Reus, el que va comportar l'aturada de la posada en marxa del nou servei fins que el tribunal es pronunciï. Per tot plegat, actualment segueix sent Fomento de construcciones y contratas l'empresa que s'encarrega de recollir els residus a la ciutat. A banda, cal assenyalar que l'actual contracte (validat però recorregut) es va haver de licitar en dues ocasions. A la primera hi va haver empreses que van impugnar alguns dels punts del plec de clàusules.

Després del dictamen del Tribunal català de contractes del sector públic, que va tombar els recursos que es van presentar a excepció d'un, el plec en qüestió es va haver de modificar i sotmetre de nou a l'aprovació del ple municipal (el juny de 2020) abans de licitar-lo un altre cop. L'aprovació, en aquest cas, va ser el desembre de l'any passat, per adjudicar el servei a la UTE Valoriza Servicios Medioambientales Romero Polo, per un pressupost de 10.642.435,92 euros (més IVA) anuals, durant el termini d'una dècada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics