Dissabte, 13 de Juliol de 2024

El Programa de Gestió Alimentària al centre social el Roser, al 2n Fòrum Ciutats i Turisme Sostenible 5.0

17 de Juny de 2022, per Reusdigital.cat
  • Un instant de la presentació del cas reusenc al fòrum

    Cedida

El projecte Gestió Alimentària, liderat per l'Ajuntament de Reus i la seva evolució fins al centre social el Roser de Reus, ha estat una "experiència d'èxit" presentada aquest dijous, 16 de juny a Alacant, en el marc de la segona edició del Fòrum Internacional Ciutats i turisme sostenible 5.0. La ponència De Gestió Alimentària al Centre Social El Roser: un exemple d'equipament municipal integrador, inclusiu i innovador ha anat a càrrec de la gerent coordinadora de l'àmbit de Serveis a la Persona, Anna Puigdomènech Romero.

El fòrum és un esdeveniment organitzat de manera conjunta per Districte Digital Comunitat Valenciana i la plataforma de sostenibilitat i innovació Connect Clean, que reuneix "una selecció d'experts en transformació sostenible amb l'objectiu que expliquin les seves experiències d'èxit en les seves organitzacions i ciutats", segons fonts municipals.

La participació de l'Ajuntament de Reus, a més de presentar la pròpia experiència, "permet conèixer de primera mà casos d'èxit en diversos àmbits que s'estan treballant a l'Ajuntament de Reus com ciutat saludable, educadora, amiga de la infància, inclusiva i igualitària". A l'activitat hi participen representants de l'estat, França, Mèxic, Bèlgica, Colòmbia, Egipte, Portugal, Finlàndia i Àustria, entre altres països.

5.000 persones ateses, el 2021



En l’actualitat, el Programa de Gestió Alimentària de Reus es gestiona des del centre social El Roser, un equipament municipal que depèn de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus. Tant el menjador social com el rebost social reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària.

Pel que fa a les dades concretes, durant l'any 2021, la Xarxa de Distribució d'Aliments que forma part del Programa de Gestió Alimentària va atendre 5.804 persones, derivades a aquest servei per professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, Càritas i Creu Roja.

Pel que fa als aliments donats, es van rebre 248.675 quilos d'aliments frescos i cuinats, dels quals es van recuperar 242.052 quilos, que representen un 97%. El programa de gestió alimentària ha rebut 2.028.815 quilos, és a dir, més de 2.000 tones des del 27 d'agost de 2012, quan es va començar a implementar, fins al 31 de desembre de 2021.

Una quantitat d'aliments que ha permès facilitat durant aquest període una alimentació segura i saludable a unes 12.000 persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Pel que fa a la tipologia dels aliments recuperats, la verdura, seguida de la fruita, representen les quantitats més grans.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges