Dijous, 15 d'Abril de 2021

El PSC defensarà al ple la creació d'un pla d'urgència per atendre les persones sense llar

17 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Martín, en una imatge d'arxiu, a la seu del PSC reusenc

    Reusdigital.cat

Que l’Ajuntament posi en marxa un pla d’urgència per atendre les persones sense llar, assegurant el seu bon confinament quan sigui necessari. Aquest és l’objectiu de la primera moció que el grup municipal del PSC defensarà al ple d’aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat). Aquest ha d’incloure, d’una banda, un reforç dels equips de carrer, dotant-los tant d’acompanyament social com sanitari que permeti fer efectiva la detecció proactiva de casos i una oferta d’espais on sigui possible respectar el toc de queda. I de l’altra, ha de preveure els mecanismes necessaris perquè aquestes persones puguin accedir a tota la informació i serveis municipals de manera efectiva, segons s'ha explicat des del partit, aquest dimarts.

La moció també proposa fer una valoració del número de famílies que poden estar en risc de perdre el seu habitatge i de les que viuen en infrahabitatge, i planificar les actuacions necessàries per atendre aquestes situacions. En darrer terme, el text vol instar a la Generalitat "a reactivar la política de sensellarisme a tot Catalunya". El portaveu, Andreu Martín, ha remarcat que la crisi derivada de la pandèmia "està fent créixer la vulnerabilitat social i, en especial, la problemàtica de les persones sensellar, que dormen en algun infrahabitatge, i les persones sensesostre, que dormen al ras, una situació àmplia i molt preocupant i que des del món municipal, sovint, no es dediquen recursos suficients per atendre aquesta emergència”.

Per al portaveu, el toc de queda fa "encara més evident la vulnerabilitat de les persones que no tenen una llar on confinar-se i demostra deficiències pel que fa a l’atenció social en l’àmbit de les persones sense llar que dormen al carrer i la manca d’un sostre fa impossible qualsevol confinament".

Violència zero envers les dones

La segona moció que el PSC defensarà al Ppe d’aquest divendres aporta "un seguit de mesures per a l’eliminació de la violència envers les dones", segons s'ha assenyalat. La moció demana "el compromís de l’ Ajuntament" amb les polítiques feministes, els drets de les dones i l'erradicació de qualsevol mena de violència contra les dones; reforçar les mesures de la Llei Integral contra la Violència de Gènere de 28 i del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere; i promoure accions de prevenció, sensibilització, difusió, sobre la Violència de Gènere en dones majors de 65 anys .

També proposa sumar-se a la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic "per lluitar amb eficiència contra el tràfic de nenes i dones per a l'explotació sexual; intensificar i adaptar tots els recursos dels quals disposa l'Ajuntament relacionats amb l'atenció a víctimes de violència masclista durant la pandèmia; i combatre els posicionaments polítics que propugnin la negació de l'existència de la violència masclista o rebutgin la validesa de les polítiques públiques enfocades a la seva total erradicació", s'ha subratllat.

En darrer terme, la moció socialista insta a la Generalitat a "fomentar la coeducació al llarg de la vida per a construir una ciutadania plena, ser un govern exemplar en la lluita contra la violència masclista, garantir la igualtat laboral i la igualtat salarial, promoure la corresponsabilitat fomentant nous models de masculinitat i lluitar contra el tràfic de dones i nenes amb finalitat d'explotació sexual i perseguir el proxenetisme".

170 denúncies

En aquest sentit, s'ha explicat que el grup municipal del PSC va demanar informació al departament de Benestar social de l’Ajuntament el mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs polític. D’aquesta es desprèn que des del 16 de març fins al 31 d’agost es van produir 170 denúncies per violència davant dels Mossos d’esquadra o la Guàrdia Urbana. D’aquestes 67 eren noves.

En aquest mateix període es van haver de fer 1.660 atencions per part dels professionals municipals de Serveis Socials. “En aquest context de gravetat, reivindiquem les polítiques feministes com l'eina més útil per fer front a una situació insostenible. Una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no pot permetre que la meitat de la població pateixi violència”, ha conclòs Martín.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges