Dilluns, 08 de Març de 2021

El PSC demana que tots els centres de Reus formin part de la xarxa d’escoles innovadores l’any 2020

Els socialistes sol·liciten instal·lar passos elevats a l'entorn del col·legi de la Presentació

13 de Març de 2017, per Redacció
  • Els quatre regidors del PSC (en primer terme) a l'Ajuntament de Reus

    Enrique Canovaca

El grup municipal del PSC defensarà una moció al ple d’aquest dijous per tal que l’Ajuntament de Reus signi un conveni amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat que ofereixi l’acompanyament, les eines, les accions i els recursos necessaris perquè tots els centres educatius de la ciutat es formin en innovació educativa. Segons els socialistes, l’objectiu és que tots formin part d’aquesta xarxa d’escoles innovadores l’any 2020.

Pel portaveu Andreu Martín “es tracta de generar el marc i les condicions perquè Reus tingui un sistema educatiu avançat, i capaciti totes les escoles a fer la transició cap aquest nou sistema, i no que hi hagi determinades escoles innovadores". Martín considera que aquesta renovació pedagògica "no s’ha de limitar a determinats centres", sinó que s’ha d’aplicar a totes les escoles de Reus. En aquest sentit, ha posat de manifest que “la innovació, no pot comportar agreujar les desigualtats a la ciutat, sinó que s’ha d’entendre com una eina d’equitat que ha de significar la igualtat d’oportunitats per a tothom".
 
Nou model de zonificació

Precisament, en relació a l’escolarització equilibrada, Martín ha volgut recordar que, a finals de 2015, el PSC va presentar una proposta per implantar un nou model de zonificació escolar a la ciutat, "amb mesures per corregir els desequilibris relacionats amb el procés d’admissió d’alumnes als diferents centres docents i la reducció de ràtios per grup".

Segons Martín, “un govern ha de treballar per promoure la inclusió, la cohesió social i l’equitat entre tots els nens i nenes i fruit de decisions equivocades, el de Reus ha provocat l’efecte contrari, consolidant la infraocupació d’alguns centres, estigmatitzant-los”. Així, el portaveu socialista ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el departament d’Ensenyament del consistori “hagi entès, per fi, que cal engegar l’estudi sobre l’escolaritat a la ciutat". "És molt urgent un nou model de zonificació escolar que repari els desequilibris existents entre les escoles de la ciutat que han provocat”, ha reblat.

Passos elevats a l’entorn del col·legi la Presentació

Una altra moció socialista demana que l’Ajuntament de Reus instal·li passos de vianants elevats al carrer de la Selva i al carrer de Josep Anselm Clavé, just davant les portes d’accés al col·legi La Presentació, per reduir la velocitat dels vehicles i evitar accidents.

Martín ha explicat que, malgrat haver-hi passos de vianants davant les portes del centre, "la realitat imposa altres mesures perquè la velocitat dels vehicles no sobrepassi uns determinat límits i, d’aquesta manera, garantir la seguretat dels vianants, i sobretot, dels nens i nenes”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Educare  13 de Març de 2017

No és no

Per què no es preocupa més que funcioni el seu centre i deixa a la resta dels centres educatius, que en ús de la seva autonomia, facin el que creguin convenient? Polítics, lluny de l'educació. Cada vegada que foteu mà la cagueu. Només cal veure els resultats dels alumnes del país