Dilluns, 11 de Desembre de 2023

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus va atendre 256 fèmines l'any passat

Ofereix assessorament psicològic, jurídic i fomenta el paper de la dona en el teixit social del territori

16 d'Agost de 2016, per Redacció
  • Manifestació contra la violència masclista, en una imatge d'arxiu

    María Ramírez

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Reus (SIAD) va atendre un total de 256 dones l'any 2015, amb un total de 808 atencions realitzades distribuïdes entre serveis d'assessorament psicològic, asessorament jurídic i d'altres serveis. El SIAD és el servei d'informació, assessorament, primera atenció i acompanyament en relació a l'exercici dels drets de les dones que es pot trobar al Casal de les Dones i que funciona des de 2011 en coordinació, cooperació i col·laboració amb l'Institut Català de les Dones de la Generalitat.

Entre d'altres tasques, el SIAD informa les dones dels seus drets i els orienta i assessora sobre temes que puguin ser del seu interès. A més, els proporciona assessorament jurídic i psicològic quan aquestes ho demanen, a banda de treballar amb el teixit associatiu femení per dur a terme accions que en faci visualitzar la seva presència a la societat. anitzacions de dones, i oferir-los recursos que facilitin la realització de les seves activitats. Tot plegat es du a terme en dos grans eixos d'intervenció: l'eix referent a les dones i els seus fills i filles que pateixen algun tipus de violència i, en paral·lel, envers l'empoderament de les dones i la sensibilització social.

808 serveis d'atenció realitzats

El SIAD compta amb la participació d'una coordinadora, una treballadora social, una auxiliar tècnica, una psicòloga i una assessora jurídica. Les regidories implicades directament en el funcionament d'aquest servei són la Regidoria de Benestar Social i la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència. Les atencions realitzades i el nombre de dones ateses es distribueixen segons l'àmbit de consulta. 256 han estat ateses en 808 atencions realitzades. 94 dones han estat ateses pel servei d'assessorament psicològic en un total de 220 serveis d'atenció. 103 dones han estat ateses pel servei d'assessorament jurídic en un total de 176 atencions realitzades per aquest. Finalment, 99 dones en situació de violència han sol·licitat els serveis del SIAD.

Empoderament i sensibilització

Pel que fa al possible patiment de violència de les dones, el SIAD fa seguiment d'aquells casos que arriben derivats de l'Oficina d'Atenció a la Víctima en depenència de la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, s'ofereix atenció individualitzada, atenció grupal (amb tallers d'autoestima i el grup d'ajuda mútua) i atenció comunitària (amb xerrades de sensibilització).

Mitjançant la visualització social, la promoció del SIAD com un espai de trobada, l'intercanvi, la reflexió i el treball, la finalitat del servei és fomentar el respecte mutu i les relacions entre iguals, a més de promoure activitats i formacions per les dones, tot col·laborant amb les entitats i associacions del territori. Així, durant 2015 es van dur a terme diverses accions formatives, tals com tallers de defensa personal, risoteràpia o jornades centrades en la repercussió de les xarxes socials en la violència masclista.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges