L'alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO de l'Institut Salvador Vilaseca de Reus, de l’Escola Sant Nicolau de Sabadell i de l’Institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès, protagonitza aquest dimecres, 16 de maig, d'11 del matí a 1 del migdia al Teatre Bartrina, la quarta edició de la Trobada de Cançó Improvisada a Secundària. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'Institut Salvador Vilaseca com una eina pedagògica per fomentar el coneixement i l'ús de la llengua catalana, així com l'enginy i la capacitat d'improvisació oral dels estudiants.
Eina pedagògica
La cançó improvisada és una mostra de la cultura popular arrelada a Catalunya que mitjançant l'ús de la llengua catalana conjuntament amb la música permet que la capacitat d'improvisació esdevingui un valor que enriqueix la capacitat d'expressió.
La regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha destacat els avantatges i les competències que promou la pràctica de la cançó improvisada, en especial "la utilització de la llengua oral catalana i la música a través de melodies populars per aprendre a improvisar, fer partícips als joves d'una pràctica musical amb gran tradició al país i compartir amb altres estudiants d'arreu de Catalunya el goig per la cançó improvisada i el cant oral"
Sardà afegeix que en aquesta edició s’ha convidat les direccions i els especialistes de música i català d'altres centres de Reus per fomentar a l’alumnat "per participar en futures edicions". L'Institut Salvador Vilaseca ha incorporat des de fa uns anys aquesta pràctica pedagògica a l'ensenyament musical.
Aquesta activitat té el suport de la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de Reus i enguany s’emmarca en la programació de Reus, Ciutat de la Música, on hi col·laboren, també, Carrutxa i els glosadors Mireia Mena i Guillem Baulies.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics