Dijous, 25 de Juliol de 2024

Els equipaments culturals de Reus, espais de treball dels centres educatius

06 de Febrer de 2023, per Reusdigital.cat
  • La presentació del projecte s'ha fet a la Casa Rull

    Reus.cat

L'Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Cultura i Política Lingüística i d’Educació, impulsa el projecte Vincles, que "pretén establir un nou espai de relació entre els equipaments culturals de la ciutat i els centres educatius", segons s'ha explicat aquest matí de dilluns en roda de premsa a la Casa Rull.

Educació "més enllà de les aules"Participen a la proposta les escoles Pompeu Fabra, Misericòrdia, General Prim, Eduard Toda, Prat de la Riba, Joan Rebull, Teresa Miquel i Marià Fortuny, i els teatres Bartrina i Fortuny, les biblioteques Xavier Amorós i Pere Anguera, la Casa Rull, Cal Massó, el Museu Salvador Vilaseca i el Centre de la Imatge Mas Iglésias.

El regidor Daniel Recasens ha assenyalat que “el projecte Vincles reafirma el treball que fem des de fa mesos d’unir esforços i sinergies entre cultura i educació, una línia que ens adreça a aquest Reus 365 o a aquesta Reus Ciutat Educadora, amb l’educació més enllà de les aules i els horaris lectius”.

El regidor ha insistit que “tal com també queda reflectit al Pla d’Acció Municipal en el seu pilar de Progrés Social, tenim dos grans àmbits de treball pel que fa a les polítiques educatives municipals: l’escolarització equilibrada, per anar capgirant la situació de segregació escolar amb el foment de l’equitat i la igualtat d’oportunitats, i l’impuls de Reus com a ciutat educadora amb la visió que la ciutat educa tots els dies de l’any i en tots els cicles de la vida. Creiem que aprofundir en les connexions entre Cultura i Educació ens ajuda a avançar d’una manera especialment interessant en tots dos grans àmbits”.

El projecte Vincles "consisteix en la possibilitat de viure els equipaments culturals com un espai més de treball del propi centre educatiu. Es vol generar un nou laboratori d’accions, projectes i esdeveniments al servei de l’equip docent i, per tant, del seu alumnat. Cadascun dels equipaments té una rutina pròpia de treball, un equip determinat, un programa, una agenda d’actes i una distribució d’espais i serveis que es posa a disposició del centre vincula, i a l’inrevés. No es parla només d’una exposició al museu per visitar o la construcció d’una exposició pròpia dels infants al llarg del curs, sinó de ser present en els treballs de preparació d'aquesta, per exemple. O poder fer una classe de matemàtiques, llengua o d’educació física, en un teatre, on es pot veure que és un equipament viu abans, durant i després d’una representació. Tot i que la dinàmica de treball preveu aquesta vinculació especialment entre el centre i l’equipament cultural en horari lectiu, la voluntat és que aquesta familiarització de la canalla amb l’espai públic doni peu a estratègies que traspassin aquest marc estricte de l’horari escolar", han indicat per part seva fonts municipals.

[despiece]Els "Vincles" del 2023:

- Escola Pompeu Fabra - Teatre Bartrina

- Escola Misericòrdia - Teatre Fortuny

- Escola General Prim - Biblioteca Xavier Amorós

- Escola Eduard Toda - Biblioteca Pere Anguera

- Escola Prat de la Riba - Casa Rull

- Escola Joan Rebull - Cal Massó

- Escola Teresa Miquel - Museu Salvador Vilaseca

- Escola Marià Fortuny - Centre de la Imatge Mas Iglésias[/despiece]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  07 de Febrer de 2023

Una bona ocasió.

Pot ser una ocasió per parlar de les torxes que tots els dies i evitar-ho.

Reportatges