Diumenge, 13 d'Octubre de 2024

​«Els nostres pares estarien orgullosos de veure que encara hi som»

15 de Juliol de 2022, per Estel Romeu
  • El Joan Díaz i la seva germana darrere de la barra on van treballar plegats durant 26 anys

    Estel Romeu

Acompanyant el cartell antic on encara hi posa "Arrabal de San Pedro", el bar Miami presideix la cantonada davant la plaça de les Peixateries Velles. Obert des del 1965, ofereix esmorzars de forquilla i la seva famosa truita d'espinacs amb alls tendres i fesols, cada matí des de llavors.

Amb un rètol verd cridaner i un nom que la majoria ha sentit alguna vegada, el bar Miami és dels més coneguts pels reusencs amb experiència. No obstant, el nom és fruit de la casualitat i de l'antic propietari, que va obrir-lo l'any 1960 i el va batejar d'aquesta manera. Els pares del Joan Díaz, actual propietari, van mantenir el nom quan van agafar les regnes del bar cinc anys després sense saber que passaria a ser un dels més antics i emblemàtics de la ciutat.
 

El bar Miami està obert a la cantonada del Raval Sant Pere des del 1965 Foto: Estel Romeu


Un grup fidel de parroquians i més de cinc dècades d'història



57 anys d'història i un públic fidel empenyen el Joan Díaz a aixecar la persiana cada matí i tirar endavant el negoci que els seus pares van portar fins al 1986, quan va agafar el relleu amb la seva germana Nati. "En aquella època jo jugava a handbol en un equip francès i també era entrenador amb proposta per tres temporades, però en portava dues. Si jo no continuava amb el bar, la meva germana no el volia agafar sola, així que des del setembre del 1986 i fins al 2012 el vam portar junts", explica Díaz.

Els dos germans van fer un tàndem que va continuar amb el camí fet pels seus pares, mantenint la "parròquia" i consolidant la trajectòria del bar. Un dels encants de la cantonada del raval de Sant Pere amb el carrer de la Raseta de Sales és la clientela fidel que hi va, religiosament, cada dia i que es fan dir "els arreplegats del bar Miami". "No hi ha client d'aquest grup que no vingui un cop o dos al dia i això és d'agrair", explica el Joan, que ha sabut captivar aquest grup de clients i molts altres de nous i de repetits amb la seva atenció i converses properes.

"Va ser continuar amb un negoci que coneixíem bé"



Com en el cas de molts altres negocis familiars, el Joan tampoc esperava acabar darrere de la barra on va veure els seus pares durant més de vint anys. "Precisament, jo era qui menys hi era, només venia a menjar i marxava per entrenar", però davant la proposta de la seva germana no s'hi va poder negar. "Va ser continuar amb un negoci que ja coneixíem bé, crec que els nostres pares estarien contents i orgullosos de veure que encara hi som i que vam portar el bar plegats durant trenta anys", assegura el Joan.

Avui en dia, està acompanyat per la seva neboda, que s'encarrega de la cuina i, mirant cap a endavant, Díaz vol jubilar-se en un marge de dos o tres anys amb la petita esperança que la seva neboda n'agafi el relleu. "No n'hem parlat seriosament, però estaria encantat", explica, "jo, per poc que pugui, vull jubilar-me i marxar a la casa que tinc a Prades amb la meva dona".
 

Les converses del Joan Díaz és un dels encants del bar Miami Foto: Estel Romeu


Sense tenir clar del tot el seu futur, el bar Miami és un lloc per viatjar al passat i per descobrir una part de la història de Reus, tal com es veuen a les seves parets. Dos cartells de l'emissora reusenca Punt6 Ràdio, un calendari amb els gegants indis i el retall d'un reportatge del Diari de Reus penjats són alguns dels detalls que parlen de la trajectòria del bar i la seva vinculació amb la ciutat. Elements que, sumats a les converses del Joan, un dels elogis més comuns entre els clients, fan del bar Miami un espai únic i històric al Raval de Sant Pere.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges