Dilluns, 12 d'Abril de 2021

Els regidors de Reus es despullen amb un nou portal de transparència

El web ‘transparencia.reus.cat’ vol rendir comptes davant la ciutadania

04 de Desembre de 2014, per Joan Marc Salvat
  • El nou portal de transparència de l'Ajuntament de Reus

     

  • L'alcalde Carles Pellicer ha presentat el portal de transparència

    Cedida

Les retribucions dels càrrecs electes i alts càrrecs de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms, declaracions de béns i patrimoni de cadascun dels regidors i regidores, els vehicles oficials, la relació de llocs de treball o les auditories i informes d’intervenció. Aquesta informació, i més, es pot consultar des d’avui a transparencia.reus.cat, el nou portal creat per decisió d’alcaldia i que pretén esvair les suspicàcies entorn als sous dels càrrecs electes i el funcionament intern del Palau Municipal. 

“Avui ens despullem davant la ciutadania”, ha etzivat l’alcalde, Carles Pellicer, que ja ha avançat que també farà pública properament la seva declaració de la renda. El govern ha impulsat aquest nou portal perquè se sent “exigit” pels reusencs i per “facilitar el coneixement sobre com es gestionen els recursos públics, com s’organitza l’administració i com es prenen les decisions”. A més de les noves informacions anunciades, el portal també inclou dades com l’organigrama municipal o l’actualitat del consistori i la seva activitat plenària, que també apareixen al web corporatiu reus.cat.

El portal Transparencia.reus.cat ha tingut un cost de 3.760 euros més IVA i ha estat desenvolupat per les tècniques municipals, Susana Bahillo i Judit Cervelló. La pàgina web compta amb l’aval de dues de les principals auditories externes en aquest camp, com són Infoparticip@ (de la Universitat Autònoma de Barcelona) i Transparency Internacional España. Aquests dos indicadors valoren la feina feta per l’Ajuntament en el portal i acredita la bona o mala feina feta per les corporacions. En el cas d’Infoparticipa, l’auditoria xifra en un 97,56% la bona tasca realitzada amb el portal de transparència.

L’únic punt on l’Ajuntament hauria de millorar, indica l’informe d’Infoparticipa, és que no ofereix prou “eines de participació per l’elaboració i/o el seguiment del Pla de Govern, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i/o el Pla estratègic”. Val a dir que al web tampoc es pot conèixer al detall el sou íntegra que perceben els regidors, atès que el mateix alcalde o la primera tinenta d'alcalde, Teresa Gomis, participen d'altres societats o ens comarcals que no depenen directament de l'Ajuntament i, per tant, no consten en el repàs de sous fets públics. 

Pellicer ha recordat que s’ha fet una feina molt exhaustiva en el portal, però ha reconegut que es pot ampliar i millorar amb la nova informació que es vagi recollint. En aquesta línia, ha instat la resta de grups municipals a fer les aportacions que creguin necessàries per millorar la transparència del portal. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat reus diari digital L'alcalde Carles Pellicer ha presentat el portal de transparència

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan  04 de Desembre de 2014

Per sortir del pas

De penjar una pila de documents (i fer-los molt farragosos perquè poca gens se'ls entengui) en diuen rendir comptes davant de la ciutadania. Cap de les dues auditories citades té el més mínim valor i no segueix cap dels indicadors de requeriments tècnics exigits a nivell internacional.
Clar que si els pagues el suficient són capaços de dir-te que Espanya aprova en transparència també: http://ecodiario.eleconomista.es/politica/noticias/6295958/12/14/Espana-...

Reportatges