Els acords subscrits aquest dilluns al ple són "el resultat d'una feina ben feta que vam començar anys enrere" per tal que l'Hospital Sant Joan "segueixi sent un referent" al Camp un cop passi a mans de la Generalitat. Com ja ha fet al debat anterior amb la resta de grups, el regidor del ram, Òscar Subirats, ha subratllat que l'operació "no és pas una pèrdua" sinó "un canvi de governança". Ho ha manifestat en atenció als mitjans, a la tarda, al costat del batlle, Carles Pellicer. Aquest ha apuntat que l'operatiu "s'ha fet amb totes les garanties".
L'alcalde ha volgut fer balanç de la gestió del traspàs del centre sanitari. En aquest sentit, ha exposat que "hem hagut de prendre decisions importants en els últims anys, i aquesta que hem pres ara és importantíssima per al futur de Reus. L'hem presa amb responsabilitat, i n'estem molt satisfets".
Subirats, per part seva, ha establert les xifres de l'exercici anterior al centre. El dèficit s'ha establert en poc més de 140.000 euros, mentre que el patrimoni net és de gairebé 3,2 milions negatius. Aquest fet, ha indicat el regidor, situaria l'equipament en causa de dissolució. "Davant de situacions com aquesta s'ha optat per la venda" del Sant Joan, ha precisat.
El personal no cobrarà les DPO de l'any 2019
A causa que els comptes hagin estat negatius, ha recordat Subirats, les DPO de 2019 no es pagaran als treballadors. "No ens ha tocat més remei que aplicar allò que es va pactar amb el comitè d'empresa, en el seu dia", ha detallat. Sobre si precisament al futur les DPO aniran vinculades als resultats del centre, un cop aquest sigui del CatSalut, el regidor ha indicat que "aquesta és una de les qüestions a la taula" i que "l'última paraula la tindrà la Generalitat".
Sobre la presència del "municipi" en el futur consell d'administració del centre, s'ha avançat que en formaran part el regidor de Salut del consistori, Òscar Subirats, i del doctor Eduard Prats.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics