Dimecres, 20 de Gener de 2021

'Els valors republicans i posar les persones al centre', les claus d'ERC del primer any de mandat

La portaveu, Noemí Llauradó, assegura que el grup municipal 'compleix' el programa amb el qual es va presentar a les municipals

10 de Juny de 2020, per Alba Cartanyà
  • El grup d'ERC Reus ha fet balanç del primer any de l'actual mandat

    ERC Reus

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Reus valora positivament el primer any de mandat al govern de la ciutat. Així ho ha indicat la seva presidenta, Eva Ferran, qui ha apuntat que és un projecte "de present i, sobretot, de futur". A través de la portaveu i vicealcadessa, Noemí Llauradó, i de les regidories que lidera, ERC està convençuda que els seus "valors republicans impregnen la forma de fer del govern", entre d'altres aspectes, per la voluntat de "posar les persones al centre" de totes les seves accions polítiques.

La crisi de la Covid-19

En una trobada amb la premsa, celebrada aquest dimecres al Museu del Vermut, els regidors i regidores han exposat els avenços i els reptes dels seus respectius àmbits. En general, tots han coincidit en el gran impacte que ha tingut la crisi derivada de la Covid-19, però han assegurat que també han intentat mantenir una visió "a llarg termini" i continuar les línies de treballs anteriors. "ERC està complint allò que va dir que faria, tant pel que fa als valors com a les accions", ha indicat orgullosa Llauradó, tot i que ha confessat que potser no ha estat "a la velocitat que voldríem".

El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha apuntat que "la salut ha d'ocupar un espai important en les polítiques" i ha remarcat el foment de "l'autonomia de les persones", a través del treball dels "drets, deures i llibertats". En aquesta línea "d'implicar" la ciutadania, la regidora Montserrat Flores, ha explicat que des de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, s'ha fet "una acció intensa, des de sota" per anar "calant els valors republicans" a la ciutat. Ha remarcat l'ús de les xarxes socials per "mantenir la vida col·lectiva" durant el període de confinament i ha alavat la gestió dels enterraments afirmant que han estat "un referent" a Catalunya, ja que el consistori "ha rebut consultes d'altres municipis d'arreu del territori". Flores també ha posat de relleu la transformació de l'Ajuntament "des de dins", amb la intenció de "deixar de ser una administració clàssica": "Els Serveis Generals han de formar part d'un pojecte polític", ha dictaminat. 

Cap a una 'ciutat sostenible'

La mirada cap al futur també ha estat present en la intervenció de Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme i Mobilitat. Ha assegurat que la ciutat "camina cap a una mobilitat sostenible", a través de l'aposta pels desplaçaments en bicicleta o a peu, i ha constatat que la situació viscuda a causa de la Covid-19 "obre la reflexió sobre l'ús de l'espai públic". La regidora ha avançat que la idea és "crear una nova centralitat a la zona del Carrilet", projecte que encara s'està "acabant de concretar". Totes les línies d'acció, ha indicat Berasategui, han d'incorporar "la perspectiva de gènere" i una visió feminista perquè és la que "inclou i integra totes les persones". 

Una regidoria que "sembla allunyada" de la ciutadania però que "no ho està pas", és la d'Empresa i Ocupació, segons ha expressat el seu regidor, Carles Prats. En aquesta línia, Prats ha remarcat diferents accions que s'estan duent a terme "pensant en tota la ciutat" i ha lloat "el gran lideratge del partit", així com la seva "marca clara" en el Pla de Reactivació Econòmica. Finalment, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, s'ha mostrat orgullós de que "malgrat l'impacte" de la Covid-19, "ens hem mantingut ferms". Ha evidenciat que s'ha aconseguit captar més públics amb canals diferents, que "han arribat per quedar-se". Ha recordat alguns reptes superats, com la "redefinició del Trapezi" o el "replantejament de Sant Pere", i ha avançat que es posarà en marca un Consell de Cultura per tal de "definir cap a on ha d'avançar la ciutat en matèria de cultura" juntament amb tots els agents implicats. La mateixa tònica se seguira amb el ram d'Educació, amb la creació d'un Consell Escolar Municipal. 

La presidenta, Eva Ferran, ha posat èmfasi en els valors generals del partit, però també en aquells "valors personals que aporta cada regidor". Ha assegurat que tenen un "projecte sòlid de ciutat" i ha conclòs: "Allò urgent (la pandèmia) no ens fa oblidar allò important". Per part seva, Llauradó ha tancat l'acte afirmant que el seu partit "dota de solidesa al govern" i que sempre ha treballat per "buscar i aconseguir consensos".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepito de l'arena  10 de Juny de 2020

Valors republicans?

Em sembla que els heu perdut.
En quant a les persones, les vostres, crec que les voleu posar a les cadires, no al centre.
Ah ! Pregunteu al jardiner per a quan el tercer tripartit?

Reportatges