Dijous, 13 de Maig de 2021

Ensenyament confirma que Els Ganxets no es tanca i que es busca una ubicació definitiva

31 de Gener de 2019, per Redacció
  • Raquel Prius, Dolors Sardà, Jean-Marc Segarra, Carles Macaya, Quim Medina, Patricia Terradellas, a la reunió

    Lluïsa Bertran/ AMPA Els Ganxets

L'Institut Domènech i Montaner de Reus ha acollit una "reunió tensa" sobre el futur de l'escola Els Ganxets. Aquesta ha estat conduïda per Jean-Marc Segarra i Quim Medina, director i director adjunt dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, respectivament; Patricia Terradellas, inspectora del Departament d' Educació, Dolors Sardà, regidora d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i Carles Macaya, director de l'Escola Els Ganxets.

Arran de l'aparició en premsa aquestes darreres setmanes d'informacions sobre el futur de l'escola Els Ganxets, "i sent conscients de l'alarma social creada dins la comunitat educativa i de la possibilitat que s'havia plantejat de construir un edifici nou on està ubicada ara l'escola", Segarra ha exposat en la reunió que "no hi haurà la construcció d'un edifici nou, tant per motius econòmics, com per motius de planificació, a set anys vista, per la davallada brutal de la natalitat.” Aquest ha confirmat però que l'escola Els Ganxets "no es tanca" i que, tant des del Departament d' Educació com de l'Ajuntament de Reus, s'està treballant per trobar "una ubicació definitiva que s'adeqüi al projecte de l'escola". “Els Ganxets s'ho mereix després d'anys de lluita i pel projecte educatiu tan potent que té”, ha declarat.

El docent ha volgut aclarir que, a causa de la desaparició de l'escola Ciutat de Reus, quedant-se per tant aquest edifici buit, Els Ganxets podria traslladar-se a aquesta ubicació, sempre que la comunitat educativa hi estigui d'acord, “ja que sempre hi tindran l'última paraula”, ha assegurat. El director dels Serveis Territorials d'Educació ha garantit també que Els Ganxets "és la primera prioritat del departament, per acabar amb aulari prefabricat i deixar enrere 12 anys en unes condicions no gaire òptimes". Segarra ha manifestat que "des del Departament d'Educació disposen dels diners per fer efectiu aquest trasllat d'escola i adequar l'edifici amb tots els requeriments proposats per l'equip directiu i la comunitat educativa". A més, i en aquesta línia, l'inspectora d'Educació Patricia Tarradelles ha recalcat que davant la impossibilitat de la construcció d'un edifici nou per l'escola, “el més semblant a un edifici nou és la remodelació d'un edifici ja existent que permeti i ajudi a portar arquitectònicament el projecte potent dels Ganxets cap a on volem.”

“Els Ganxets teniu un projecte molt potent i enfocat al segle XXI que necessita espais polivalents, grans, amb sales amb diferents usos i tecnologies, que podríem aconseguir amb aquesta possibilitat econòmica i de trasllat que us estem proposant”, ha afirmat aquesta. "Davant la por i el neguit que produeixen els canvis en la ubicació de l'escola pel fet de la possible modificació de les zones de cara les preinscripcions i l'adscripció a instituts", s'ha exposat, la regidora Sardà ha especificat que "des de l'Ajuntament es treballa a fons per la revisió de la segregació a les escoles (...) Els Ganxets continuarà tenint adscrits dos instituts com fins ara, que són l'Institut Gaudí i l'Institut Domènech i Montaner”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges