boníssim!!!!
He tingut el plaer de provar-lo, en un tast exclusiu que es va fer en un conegut pub a la carretera de Salou, espectacular!!!!!
Presenten un producte elaborat a partir del més destacat de la cuina local
Es diu 'Fot-li, que és de Reus!' i els seus impulsors el descriuen com "el torró definitiu de la ciutat". Per què? "Per què, tal com el seu nom indica, hi hem fotut de tot", diuen. La fórmula màgica, revelada en exclusiva a Reusdigital.cat, ho evidencia. La barra conté menjar blanc, Almendrina, vermut, Plim, pa de Mestral, aigua de mar de la platja de Reus Mediterrani, bou i arròs, pólvora de la Tronada, gespa del parc Sant Jordi i una mica d'ADN del general Joan Prim. Es posarà a la venda aquest mateix dilluns, a través de reserva prèvia. "Esperem que no passi el mateix que amb el campament de Reis. Hi ha poques existències perquè és un producte artesà i excepcional", assenyalen els artistes gastronòmics que l'han creat.
En un any com l'actual, marcat pels efectes de la pandèmia de la covid-19, els emprenedors rere el torró 'Fot-li, que és de Reus!' es van plantejar "fer quelcom per animar els ganxets en temps tan durs com els que han tocat viure". Després d'intenses reunions a l'històric bar Miami, durant la desescalada postconfinament, van anar preparant la recepta a partir de les aportacions d'il·lustres reusencs aficionats a la cuina i al dolç.
Les primeres proves es van fer a la tardor, i els primers resultats no van ser del tot bons. "Un de nosaltres va proposar de posar-hi Chartreuse i l'olla va fer un pet com una gla", admeten. Els més puristes es van oposar a tal "sacrilegi", però l'argument dels qui hi van estar a favor és que el nom de la beguda conté, de rebot, el de 'Reus'. A posteriori van descobrir que tot plegat es tractava de la "pèrfida iniciativa d'un pelacanyes infiltrat" i el van expulsar del grup.
Pactada la recepta definitiva, afegeixen, van entrar a l'obrador "per fer màgia". El resultat, diuen, "té gust del que som: una ciutat única, diferent i diversa". Compromesos amb la ciutat, els elaboradors del torró han previst que una part de les vendes es destini a diversos projectes solidaris, entre els quals la reparació del rellotge (i termòmetre) de la plaça de Prim, o la instal·lació d'un monument amb forma de got de vermut al bell mig del Mercadal. Segons diuen, ja han contactat amb el cèlebre Javier Mariscal per tal que faci els primers dissenys.
La reserva del torró 'Fot-li que és de Reus' es pot fer a través d'aquest enllaç.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics