Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Garanteixen a Reus el programa de gestió alimentària responsable a l'agost

13 d'Agost de 2015, per Redacció
  • El programa de gestió alimentària responsable es garanteix durant el mes d'agost

     

L’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus garanteix un any més el funcionament del programa de gestió alimentària responsable al mes d’agost, quan algunes de les entitats que formen part de la xarxa de distribució d’aliments tanquen. Durant l'agost, les famílies que la resta de l'any són ateses per aquestes entitats un cop a la setmana, poden passar a recollir els aliments al menjador social. Amb aquesta mesura s’aconsegueixen dl'aprofitament de l'aliment fresc i que les famílies que ho necessiten rebin aliments tot l’any.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha destacat la tasca de les persones voluntàries que reparteixen els aliments: ”És lògic que moltes persones voluntàries facin vacances a l’agost, ja que fan una tasca altruista molt important durant la resta de l’any; per això hem buscat aquesta solució, en què el menjador social, també portat per voluntariat, faci la tasca de les entitats que tanquen a l’agost. Per a les famílies suposa només un petit canvi d’ubicació, ja que recullen els aliments el mateix dia que ho feien a l’entitat que tenen assignada de forma habitual”.

La Xarxa de distribució d’aliments

Actualment, les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social són les 8 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja, Agència Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i l'Església Evangèlica Pentecosta Misionera.

Pel que fa al menjador social, que actualment té dos locals a la ciutat i està gestionat per Càritas, aquest també participa en el programa de gestió alimentària responsable de Reus i compta amb personal voluntari que es dedica durant tot l'any a la recuperació i distribució d’aliment fresc i cuinat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges