Dimarts, 01 de Desembre de 2020

La 10a edició de la fira Reus Viu el Vi presenta una mostra dedicada al vermut com a novetat

Enguany se superen les xifres de participació anteriors amb 85 cellers representats, 10 proveïdors gastronòmics i més de 50 estands diversos

28 de Maig de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • Acte de presentació de la fira Reus Viu el Vi a la LLotja

    Alex Plaza

  • Tapa que es podrà degustar el divendres a la fira Reus Viu al Vi

    Alex Plaza

La plaça de la Llibertat de Reus acull aquest proper cap de setmana la 10a edició de la fira Reus Viu el Vi 2018“una iniciativa de promoció del producte local”, tal i com l'ha descrita la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles. La mostra d'enguany compta amb la novetat que també aplegarà una oferta complementària, la Mostra del Vermut de Reus, nova aposta per centralitzar tots els fabricants d'aquest producte i que aglutinarà les vuit firmes locals: Cori, Miró, Yzaguirre, Rofes, Or del Camp, Olave, Fot-li i Iris-De Muller. “Altres anys el vermut també hi havia estat present però d’una manera disgregada, i aquest any hem volgut més enllà”, ha expressat el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà. Més de 80 cellers, 10 proveïdors gastronòmics i més de 50 estands conformaran l'oferta al públic. El lot de tast tindrà un preu de 13 euros, i inclou la copa, cinc tastos, el catàleg, el portacopes i l'opció de guanyar el barret oficial. 

'Riojitis', vuit DO convidades i dues marques forànies

La fira s’inaugurarà oficialment l’1 de juny a les 7 de la tarda, amb el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, com a convidat. Dissabte i diumenge al matí, de les 12 a dos quarts de 3 de la tarda, només obrirà l’àrea del vermut de Reus, situada a l’inici de la plaça, i a la tarda obrirà en la seva totalitat i amb la mecànica habitual, en l’horari de dos quarts de 6 a dos quarts de 12 de la nit (divendres i el dissabte) i diumenge, de dos quarts de 6 i fins a les 10 de la nit. En l'edició actual s’ha volgut donar molta importància als productes de la demarcació i “estem aconseguint que prenguin ple protagonisme”, ha senyalat Sanromà. “Abans patíem una ‘Riojitis’ que abarcava tot l’espai vinícola. Ara, afortunadament, això ha canviat totalment i les nostres DO han guanyat molt de terreny”, ha manifestat el president de la Cambra.

Tapa de la demarcació

Sanromà ha avançat que s'han convidat dues marques per tal que el públic pugui degustar-les. D'una banda, el Vermut Lacuesta, produït per les Bodegas Martínez Lacuesta dela Rioja; De l'altra, l’aperitiu Cap de Ruc, del celler Ronadelles de Cornudella. A més es podran tastar més de 100 referències que oferiran els 85 cellers representats. Com és habitual en cada certamen, s’ha convidat a un consell regulador forà d’una de les denominacions d’origen de referència del país, la DO Penedès.

El certamen també disposarà d’una àrea gastronòmica on es podran degustar diverses “especialitats amb sabor del territori”, ha afirmat Caelles. És el cas de la tapa que s’ha presentat aquest dilluns al matí a la Llotja de Reus i que ha elaborat el cuiner Gerson Ribal per a la DOP Siurana, que enguany només se servirà divendres. “Es tracta d’un ‘cornet’ amb un ‘kit’ de patata de Prades, samfaina, arengada, all torrat i avellana a mode de gelat ja que s’acosta l’estiu”, ha explicat la representant de la DOP Siurana. Montserrat Gelonch. Amb aquesta tapa s’inclourà una degustació de qualsevol dels vins de la DO Catalunya que hi haurà a la fira, a més de nou proveïdors diferents que presentaran les seves creacions, sempre vinculades amb els productes típics del territori.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reus viu el vi mostra vermut llotja

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics