Aquest dimecres 28 de novembre s'ha fet públic el nom dels guanyadors de la 15a edició de la Ganxet Pintxo, celebrada aquesta tardor passada. Dels 47 participants en el certamen, un total de nou establiments han resultat premiats: Rosa dels Vents (Premi Damm), per 'Una menorquina molt mallorquina'; As de Copes (Premi Professional), per 'CrepAs'; Tapes i Tapes (Premi Professional), per 'Dim sum ibèric'; Xivarri (Premi Professional), per 'Gosset Bobby de vedella'; Museu del Vermut (Premi Popular), per 'Un islandès per Mallorca'; L'Estel (Premi Popular), per 'Timbal de massa brick farcit de poma'; Peixateries Velles (Premi Popular), per 'Gamba brava'; Les Taules del Giner (Premi Ganxet Llengua), per ser el local més sensible en termes lingüístics, i ADN Sistaré (Premi DOP Siurana), per 'La Xiqueta', la millor tapa realitzada amb oli de Siurana.
Durant el lliurament dels guardons, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha assegurat que la Ganxet Pintxo de tardor d'enguany "ha estat un èxit", i que ha evidenciat que "no hi ha símptomes d'esgotament, després de 15 edicions". En representació de Damm, patrocinador del certamen, Jordi Gispert ha definit la Ganxet Pintxo com un "esdeveniment gastrosocial" que contribueix a potenciar l'interès per la gastronomia a la ciutat. D'altra banda, la gerent de Reus Promoció, Marta Villalta, ha manifestat la seva satisfacció per la suma d'esforços que representa la Ganxet Pintxo, i ha conclòs: "Quan el sector s'agrupa i s'implica es poden assolir grans reptes". L'acte ha comptat també amb l'assistència de la representant de la DOP Siurana, Montse Gelonch, i de la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, Anna Saperas.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics