Dimecres, 14 d'Abril de 2021

La Guàrdia Urbana aixeca més de 350 actes per miccionar a la via pública

El cos municipal de seguretat ha incrementat enguany l'activitat inspectora per donar resposta a les reivindicacions de la ciutadania

07 d'Agost de 2018, per Redacció
  • Cedida

La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 359 actes per fer necessitats fisiològiques a la via pública entre els mesos de gener i juliol d’enguany, en compliment de l’ordenança municipal de Civisme. Concretament, ha aixecat 355 actes per miccionar en espais públics i quatre per defecar-hi. Durant tot l’any passat, el cos de seguretat va aixecar un total de 228 actes pel mateix motiu, 227 per miccionar, i una per defecar.

L’augment del número d’actes està vinculat a l’increment de l’activitat inspectora del cos municipal de seguretat per donar resposta a les reivindicacions de la ciutadania i per combatre un problema que afecta tant a la convivència i el civisme com a la salut pública.

La major pressió policial contra aquesta tipologia d’actes incívics també està relacionada amb la col·laboració amb el sector de la restauració per mantenir el nivell de qualitat de l’oci nocturn de Reus. Gran part de les actes s’aixequen en horari nocturn i prop de zones amb oferta d’oci.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que «són inadmissibles les actituds incíviques d’aquells que no respecten les normes mínimes de convivència, civisme i ordre públic. La determinació del Govern de Reus és clau per contribuir a resoldre situacions que afecten la convivència i preocupen a la ciutadania. Les instruccions de mantenir la pressió policial venen motivades per la voluntat de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals”.

L’article 19 de l’Ordenança de Civisme recull que “queda prohibit fer necessitats fisiològiques com defecar, orinar o escopir” en espais públics. I que “es considera especialment greu quan es dugui a terme en espais de gran afluència o freqüentats per menors, o quan es faci en monuments catalogats o protegits”. L’incompliment d’aquest article es considera una infracció lleu de la normativa, que pot ser sancionada amb una multa de fins a 1.200 euros.

Les actes s’emmarquen en la campanya inspectora que porta a terme el cos de seguretat municipal contra els actes incívics, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania. Durant els primers set mesos d’enguany, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.217 actes per incompliments de l’Ordenança de Civisme. L’any passat en van ser 922.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Maria Sans  07 d'Agost de 2018

I els gossos que?

I els pixums de gos qué passa que no embruten? No fan olor? Sancions també als propietaris de gossos ja...

CANICLOSO  07 d'Agost de 2018

INCIVISMO...TOTAL!!!

Todo ordenanza, ley..., tiene un principio y final, el principio es la obediencia, respeto, y el final es aplicar las sanciones. Esto ha sido un desmadre, y ya no hay quien lo frene, en todos los sentidos. Ahora hay que aplicar la ley en toooodo.
Desde los lacitos amarillos en espacios públicos (el ayuntamiento lo incumple), aparcar donde se les ponen los hu____os, bicicletas por las aceras. Y así infinidad de actos incívicos que Reus permite sin más. Ahora sale diciendo nuestro alcalde que no se puede tolerar el incivismo... ¡A buenas horas mangas verdes!

Reportatges