Dimarts, 05 de Novembre de 2024

La plaça de M. Àngels Ollé

14 d'Agost de 2022, per Marc Busquets Obré
  • La plaça de M. Àngels Ollé

    M.B

Aquest diumenge, a Més racons de Reus, anem cap al passeig de la Boca de la Mina. Ens centrarem en un tram concret d'aquest, a tocar de l'escola Mowgli: la nova plaça dedicada a la docent M. Àngels Ollé (1937-2019), inaugurada l'octubre de l'any passat. 


El ple de l'Ajuntament de Reus va aprovar, el setembre de 2021, denominar plaça de M. Àngel Ollé l'espai de nova creació concebut davant del col·legi", en reconeixement a una de les impulsores de l’escola" Mowgli a la ciutat, segons van assenyalar fonts municipals. La nova plaça forma part del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina. 

Placa commemorativa



A més de la senyalització viària que indica el nom de la plaça, s’hi va instal·lar una placa al terra, davant de l’escola, en homenatge a la docent i pedagoga. També escriptora, Ollé va ser al capdavant del moviment de renovació pedagògica a l'escola catalana. Autora de nombroses publicacions dedicades a la didàctica de la llengua i a la literatura infantil, va ser també professora a la Universitat Rovira i Virgili, formadora de professionals de la docència amb col·laboracions habituals en mitjans de comunicació i revistes especialitzades com In-fan-ci-a, Faristol, Perspectiva Escolar, Comunitat Educativa o Cavall Fort. Va ser membre de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. 

El 2003 va ser escollida presidenta del Pacte Nacional pel Dret a decidir de Reus i el 2007 va ser impulsora i una de les fundadores del col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat de Reus. Al llarg de la seva trajectòria va rebre diferents reconeixements, com el Premi Serra d'Or de Literatura Infantil i Juvenil 1994. El 2019 va ser distingida amb la Medalla de Ciutat.  

 


Des de l'obertura del renovat passeig a la ciutadania, que l'ha redescobert i se l'ha fet seu altre cop, la plaça ha esdevingut un habitual punt de trobada per al veïnat de la zona. També és un espai de socialització entre la canalla i les famílies de l'escola, i una parada aconsellable en l'itinerari per la Boca de la Mina per reposar i gaudir del bell entorn natural sorgit arran de les intervencions desenvolupades. 

Punt de trobada



Prova d'això és que la plaça s'ha convertit en un espai comunitari on fer-hi actes diversos. És el cas del projecte impulsat des de les Biblioteques Municipals de Reus, un programa permanent de narració de contes, "per mantenir la memòria d’aquesta pedagoga que va aportar innovació a l’àmbit de l’educació infantil i va situar els llibres, la biblioteca, la lectura i els contes en el centre de l’aprenentatge", segons es va apuntar en el seu moment des del consistori de la capital del Baix Camp.


L'acte d'inauguració de la plaça que va tenir lloc aviat farà un any va servir, de passada, per presentar l'estàtua dedicada a la Venedora d'anissos a la Boca de la Mina. D'aquesta manera, semblava haver-se completat el procés de transformació i millora d'aquest racó reusenc. No obstant això, fa tot just uns dies hem sabut que el projecte de recuperació abordarà també la Bassa Nova. 
 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics