Dijous, 15 d'Agost de 2024

La UE finançarà un projecte reusenc per aprendre idiomes a través de la xarxa

L'objectiu és impulsar la mobilitat laboral entre països, especialment, per als aturats

24 de Novembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Recepció a l'Ajuntament de Reus dels participants en el projecte

    Cedida

"La plataforma oferirà cursos d'idiomes dirigits al business, com introduir-se en un mercat concret. Per exemple, algú de Letonia que vulgui venir a Espanya i que necessiti el castellà", assegura una de les professores que està desenvolupant el projecte, Laia Gris. Principalment, Obre la porta a Europa està dirigit a aturats, ja siguin joves majors de 16 anys, que estiguin estudiant o no, o a adults, explica Gris, qui creu que "un de valors afegits" és que "hi ha la col·laboració de molts països". Hi haurà cursos d'idiomes basats en el joc en anglès, francès, alemany, italià, espanyol, búlgar, letó, polonès i turc.

D'altra banda, la plataforma comptarà amb una aula virtual i una xarxa social, sota el nom de Melting Pot, on es podran fer intercanvis o tàndems lingüístics entre estudiants de llengües estrangeres i parlants nadius. A més, els participants diposaran d'una biblioteca de recursos amb materials lingüístics, informació intercultural i una secció dedicada al mercat laboral de cadascun dels països europeus on es parlen els 9 idiomes. "Serà una plataforma gratuïta i oberta", afirma Gris.

A banda de contribuir a facilitar la mobilitat en el mercat laboral de la UE i promocionar l'ensenyança dels idiomes, el projecte d'e-learning també proporcionarà als professors nous mètodes per millorar el coneixements lingüístics de cara al terball i fomentarà la cooperació internacional entre organitzacions actives en el camp de l'educació per a adults.

Calendari del projecte

La previsió de l'empresa reusenca és que per la primavera de 2015 es finalitzi una prova pilot de la plataforma i que un any després ja es pugui implantar de forma definitiva, segons ha explicat Laia Gris. A banda de DS Consulting, que coordinarà el projecte, també hi participen la Universitat Collegium Balticum (Polònica) i la Universitat d'Uçak (Turquia), així com les empreses Les Cultures (Itàlia), EFP Wisamar (Alemanya), LatConsul (Letònica) i Nikanor Centre (Bulgària).

Les diverses organitzacions que participen a Obre la porta Europa s'han reunit, per primer vegada, aquest diumenge, 23 de novembre, a Reus, per tal de donar el tret de sortida al desenvolupament del projecte. Aquest dilluns al matí, han estat rebuts a l'Ajuntament de Reus per la primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, i durant el dia s'han reunit al Centre Cívic del Carme.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges