La feina del periodista és agraïda, entre moltes altres coses, perquè pel camí que fas t'hi trobes
gent maca. De vegades són companys que esdevenen amics, amb el temps, i en altres ocasions són habitants d'allò que el comunicador
Josep Baiges va anomenar amb encert
El món de Reus. Aquest petit univers nostre té uns quants llocs comuns, i un és
l'Orfeó. Més concretament, el seu
bar. Punt de trobada per als socis de l'entitat, però també per a veïns i treballadors de la zona, és un d'aquells indrets que el teixit local s'ha fet seu i que s'estima.
Els esmorzars de forquilla
I en som uns quants, de reusencs, que el bar de l'Orfeó ens l'estimem per qui hi va ser ni més ni menys que
25 anys (del 1993 al 2018), rere el taullel, tot despatxant amb un somriure als llavis (i de vegades, amb un acudit a punt). Parlem de
l'Àlvar Valls i la Dolors Zamora, que ens reben a casa seva per fer-la petar i explicar-nos què fan, ara que ja no treballen al local del carrer de Sant Llorenç.
Per a l'ocasió, a més, han guarnit la taula i ens han preparat un d'aquells
esplèndids esmorzars de forquilla (truita d'espinacs i lloganissa amb fesols) que temps enrere els van convertir en un referent de la gastronomia ganxeta.
La llonganissa amb fesols, una de les especialitats de l'Àlvar i la Dolors Foto: MBO
"Sí,
de vegades enyoro la feina al bar de l'
Orfeó Reusenc, perquè m'agradava. En tinc grans records, però ara també estem la mar de bé", explica la Dolors, sempre eixerida. L'Àlvar, al seu torn, aprofita que "avui tenim periodistes a casa" per repassar l'actualitat local. També hi ha temps per recordar amics i coneguts, tots ells protagonistes del Reus d'una altra època. Del Carme, posem per cas, en té moltes, de vivències acumulades. "M'encantaven, les festes que s'hi feien. Hi havia música, i per tot arreu veies el
Pepitu de l'arena", assenyala.
Fora dels fogons
Amb temps per tombar i gaudir, l'Àlvar es reuneix de manera periòdica amb la colla a la recerca d'altres bars i restaurants on poder degustar bons esmorzars de forquilla. "A Reus, estem de sort;
hi ha llocs on es menja molt bé, i a bon preu", celebra. Més enllà dels fogons, la parella té altres aficions. Ell s'estima els Ploms, s'hi sent vinculat; tots dos disfruten dels néts; passen temporades a Arbolí i, a més,
ell se'ns ha fet actor. S'ha unit al Bravium Teatre i dilluns que ve representarà una obra amb el seu grup precisament a l'Orfeó. "M'ho passo pipa", assegura.
La parella es va 25 anys al bar de l'Orfeó Reusenc Foto: MBO
Per fer baixar l'esmorzar, coc ràpid (deliciós, clar) i cafè. Després d'aquesta agradable estona, i de la conversa, és inevitable recordar el temps en què uns i altres
vam coincidir a la barra del bar de l'Orfeó Reusenc. Ara ja no despatxen, però hi són, al
Món de Reus. Amb un somriure als llavis, tot bonhomia, sempre amb l'acudit enginyós a punt. Gent maca.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics