L’Ajuntament de Reus ha elaborat la guia A Reus, festes sostenibles "amb l’objectiu d’oferir idees i recomanacions als organitzadors d’esdeveniments a la ciutat per tal d’aconseguir unes festes més respectuoses amb el medi ambient", segons fonts municipals han apuntat aquest dijous.
La guia recull consells per reduir l’impacte ambiental de les festes i els recursos que l’ajuntament posa a l’abast dels organitzadors d’esdeveniments festius a la ciutat per generar menys residus.
El document complet es pot consultar al web Reus.cat i la seva presentació vindrà acompanyada d’una campanya de difusió per donar-la a conèixer. En aquest sentit, la regidoria de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública conjuntament amb la regidoria de Relacions Ciutadanes, han establert reunions amb totes les associacions de veïns de la ciutat per presentar-los la guia.
Les dues regidories "venen treballant conjuntament en diverses accions i campanyes per a la prevenció de residus dotant d’eines a les entitats veïnals per aconseguir-ho en les seves activitats i festes i fomentar la coresponsabilitat i civisme del veïnatge", han apuntat des de l'ajuntament.
El regidor de l’Àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio, ha manifestat que “l’interès i col·laboració en organitzar unes festes més sostenibles per part de les entitats de la ciutat és creixent i amb aquesta guia i la feina de difusió associada li volem donar l’impuls definitiu”.
Recursos que ofereix l’ajuntament
Des de l’Àrea de Medi Ambient es posa a disposició dels organitzadors d’esdeveniments festius un seguit de materials que es poden demanar com ara gots i vaixella reutilitzable i contenidors de les diferents fraccions.
La comanda s’ha de fer amb un mínim de 15 dies d’antelació a l’esdeveniment a través de tràmit electrònic i el servei de neteja i recollida lliura els materials el dia i lloc indicats i els recull posteriorment.
Pla local de prevenció de Residus
L’elaboració de la guia de festes sostenibles i la posada a disposició de recursos a la ciutadania són accions vinculades al Pla Local de Prevenció de Residus de Reus 2021-2026, el document que defineix la estratègia a seguir en l’àmbit de la prevenció a curt i mig termini.
La prevenció de residus comporta un seguit de beneficis de diferent magnitud i context, entre els quals l’estalvi de recursos naturals, la disminució dels impactes ambientals, la millora de la qualitat de vida, la reducció dels costos de la gestió de residus i els beneficis socials associats.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics