Diumenge, 03 de Març de 2024

L’Ajuntament de Reus intensifica la campanya per evitar els solars bruts a la ciutat

Es treu a concurs públic els treballs de manteniment de camins, rieres i solars

06 de Juny de 2016, per Clàudia Ruiz
  • L'Ajuntament està netejant de forma subsidiària un solar de la Riera de l'Escorial

    Cristina Antillés

  • Cristina Antillés

Amb l’arribada de l’estiu, els solars urbanitzables sense construir són més vulnerables a patir un incendi i a l’augment de plagues o insectes. Per aquesta raó l’Ajuntament de Reus ha iniciat una campanya per informar als propietaris d’aquests terrenys del deure de mantenir-los nets i sanejats. El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha enviat cartes als propietaris de 1.307 solars del municipi recordant aquesta obligació i que sinó compleixen hauran de fer front al cost igual. L'objectiu del consistori, però, és no haver d'avançar els diners de forma subsidària.

Rubio ha assegurat que actuaran amb contundència i que “aquells propietaris que de forma reincident se’ls hagi hagut de demanar de forma subsidiària el manteniment del solar, aplicarem la ordenança que ens permet anar des de multes de  120 a 60.000 euros”. A la vegada, Rubio ha indicat que seran estrictes amb tota aquella gent que llenci residus en aquests espais.

Dels 2 requeriments realitzats l’any 2002 es va passar a 107 durant el 2015 a causa de l’esclat de la bombolla immobiliària. D’aquests, 84 van finalitzar amb la neteja per part dels propietari, 23 continuen en tràmit i 5 estan pendents de la seva execució subsidiària.  La majoria de les queixes rebudes per l’estat dels solars provenen del seus veïns. Durant el primers cinc mesos del 2016, s'han enviat 31 requeriments.

A concurs públic els treballs de manteniment de camins

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs públic els treballs de manteniment de camins, rieres i, ara també, de solars. Aquesta novetat pretén donar agilitat al seu procés. De moment el concurs es troba en fase d’adjudicació a una de les 17 empreses presentades que opten al contracte amb un import de 100.000 euros anuals, amb vigència d’un any i prorrogable a dues anualitats més. S’espera que l’adjudicació es realitzi en menys d’un mes. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital enteja de solars

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics