Dissabte, 23 de Gener de 2021

L'Ajuntament preveu posar en marxa l'Observatori de l'Esport i l'Activitat Física al gener

La voluntat és que sigui una eina de 'participació i assessorament'

02 de Desembre de 2020, per Redacció/A.C
  • El regidor d'Esports, Josep Cuerba, durant la roda de premsa

    Ajuntament de Reus

El Consell Municipal de l'Esport de Reus incorpora al seu funcionament l'Observatori de l'Esport i l'Activitat Física, una nova taula de treball permanent amb l'objectiu "d'aportar un debat tècnic des de la visió de professionals i experts en matèria d'esports", procedents de l'àmbit públic i privat. El consistori preveu posar en marxa el nou organisme a partir d'aquest gener.

En la roda de premsa de presentació, el regidor d'Esports, Josep Cuerba, ha explicat que la voluntat és que sigui una eina de "participació i assessorament", per tal de "facilitar i enriquir la presa de decisions del Consell Esportiu". El regidor s'ha mostrat convençut que l'Observatori "donarà un impuls a l'activitat física i a l'esport del municipi".

Format per professionals i experts

Ahir a la tarda, en la reunió del Consell municipal, es va presentar la motivació i proposta de composició del nou Observatori, que té la funció de formular propostes, informes o qualsevol mena d'accions de recerca, coneixement i divulgació del sistema esportiu local, i elevar-les al Consell Municipal de l'Esport per a la seva consideració. A partir de la proposta dels membres del Consell, i del coneixement de la realitat esportiva de la ciutat, es procedirà al nomenament dels seus membres perquè la primera quinzena del mes de gener es pugui constituir aquesta taula i desenvolupar la seva primera sessió de treball.

El Consell Municipal de l'Esport té com a funció, entre d'altres, la d'emetre informes, a petició de l'Ajuntament, sobre projectes activitats i programes esportius a desenvolupar a la ciutat de Reus. El nou Observatori proveirà informació i coneixement al Consell per determinar les accions a desenvolupar i emetre els informes que corresponguin.

L'Observatori compta amb la participació de professionals de diferents àmbits per integrar una mirada "transversal i crítica" sobre la realitat esportiva. També es vol incentivar la cooperació amb els àmbits acadèmic i universitari per promoure la participació dels estudiants i professors en matèria d'esport i activitat física.

També es podrà convidar a participar en les reunions de l'Observatori, de forma puntual, altres persones que pel seu coneixement o experiència en matèries concretes puguin fer aportacions relacionades amb els temes a tractar. L'Observatori es reunirà com a mínim un cop al semestre, o a petició d'un terç dels membres, i els seus integramts no perceben retribucions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges