Dijous, 07 de Desembre de 2023

L’Associació d’Alzheimer es queixa del preu del lloguer que paga a la Fundació Rosa Maria Vivar

01 de Setembre de 2022, per Estel Romeu
  • L'Associació d'Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius, en roda de premsa

    Cedida

“Una relació de propietari i llogater”: és com defineixen des de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius el vincle amb la Fundació Rosa Maria Vivar, propietària de les instal·lacions on l’associació treballa. Un "deteriorament" de l'entesa entre les dues entitats i un lloguer de 4.537 euros són les queixes que l’Associació d’Alzheimer ha presentat aquest dijous al matí en roda de premsa. 

El lloguer ascendeix a 9.075 euros si l'ocupació és de més del 80%


L’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius està instal·lada a un centre terapèutic propietat de la Fundació Rosa Maria Vivar en uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Reus, amb un conveni a tres parts. L’entitat, però, denuncia que paguen un lloguer de 4.537 euros mensuals, i que aquest pot arribar als 9.075 en cas de tenir un 80% d’ocupació. 

Asseguren, a més, que “si baixem d’aquest aforament de persones usuàries, continuarem pagant ja sempre la segona quantitat més elevada”. L’entitat exposa que es tracta d’una clàusula “abusiva” i que “vam demanar que no estigués al contracte, però la fundació no va cedir en aquesta petició”. Afegeixen que “no es va dir res al començament de les converses”, ni quan “es va presentar el projecte a la ciutadania” de l’import del lloguer. Pel que fa al paper del consistori, l’entitat comunica que és coneixedor de la situació. 

"No s'ha permès" instal·lar un rètol amb el seu nom


Una altra de les denúncies per part de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius és la confusió que es produeix entre les dues entitats. Declaren que “totes les teràpies que s’efectuen al centre formen part del Lerín Neurocognitive Program, programa terapèutic que s’ha creat durant més dels 20 anys que té d’existència la nostra associació” i que “les duem a terme a les instal·lacions de la fundació assumint el lloguer”. 

Per evitar les confusions entre les entitats i les activitats que duen a terme, l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius exposa que van intentar “situar un cartell amb el nostre nom a les instal·lacions per a indicar la presència del projecte de l’entitat titular de l’activitat”, però que “malauradament la fundació no ha permès la ubicació d’aquest rètol”. 

L’Associació d’Alzheimer assegura que fan aquestes denúncies per una “qüestió de legitimitat” i per “reivindicar el nostre lloc”. D’altra banda, des de Reusdigital.cat s’ha contactat amb la Fundació Rosa Maria Vivar. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  02 de Setembre de 2022

No hi ha dret!

Quants propietaris no reben aquests diners? Hi ha molt a dir!
Joan l'enrrotllat  01 de Setembre de 2022

QUINES PENQUES!!!

Si el que comenta l'associació es cert,que han de pagar aquest dineral i a sobre no poden ni posar el seu nom, ho trobo aberrant. Una fundació per tractar el problema de l'Alzheimer?,o un negoci com un altre? i que al damunt rep subvencions públiques i dona bona imatge lluitant contra la malatia. En fi,no hi ha un pam de net.

Reportatges