Un total de sis causes judicials imputen més d'una trentena persones de la ciutat i n’investiga a 20 més. Ho ha indicat la CUP, aquest dimecres i en un comunicat, per assenyalar que "més de la meitat" de les persones imputades són membres de diferents organitzacions de l’Esquerra independentista.
Aquestes acusacions s’emplacen en diferents mobilitzacions, des de les denúncies per l’anomenada 'Operació Judes' contra els CDR acusats de terrorisme fins a la publicació de les sentències del judici de l'1-O’. És per això que s'ha donat el tret de sortida a la campanya 'La solidaritat no és delicte'.
El portaveu de la campanya, Oriol Sales, ha assegurat que “es fa palès el caràcter persecutori i assenyalador del poder judicial i els cossos policials”. Ha considerat “surrealista” la macrocausa general perquè “fins i tot han imputat una noia que a la tardor vivia i treballava a l’altra punta de la península”. Per altra banda, ha denunciat, que “una vegada més, és la Generalitat qui esdevé acusació particular en una de les causes, i que el mateix govern que predica patir la repressió i a la vegada crida a la mobilització, és qui exerceix aquesta mateixa persecució sobre les independentistes”.
Per últim, aquest dissabte es presentarà la campanya durant un acte polític, a les 7 de la tarda a la sala Santa Llúcia de Reus, on participaran els Advocats Voluntaris de l’1 d'Octubre de Reus i Alerta Solidària. També hi haurà una intervenció de l’Anna Gabriel, d’una de les persones detingudes en l’'Operació Judes' el 23-S, a més d’un membre de la campanya. L’acte es farà seguint les pautes de seguretat per la covid-19 i caldrà inscripció telemàtica prèvia a més de poder-se seguir de forma telemàtica des del web https://lasolidaritatnoesdelicte.wordpress.com/
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics