Reus celebra amb èxit la 22a Fira de l'Oli DOP Siurana. La plaça de la Llibertat és l'escenari, durant dos dies, dels diversos actes que organitzats al voltant de la Festa de l'Oli nou.
L’acte inaugural l’ha fet l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el divendres a la tarda, acompanyat del director dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Àngel Xifré; el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galcerán, i el director general de Unió Origen, Ferran Huguet. En l'obertura de la Fira s’ha fet un berenar popular de pa amb oli i xocolata per als més petits de casa. La jornada de divendres ha comptat també amb diversos tallers infantils.
És aquest dissabte, però, quan la plaça acull els actes més populars de l'esdeveniment. A l’entrada de la fira, una mostra de vehicles antics dona la benvinguda als assistents. Al matí ha tingut lloc el ja tradicional esmorzar de pa amb oli i llonganissa, que en aquesta edició ha estat d'avellanes, xocolata i taronja, Tot plegat acompanyat d'un bon vi. Els productes han estat servits per Casa Borrull, el Gremi de forners de Reus i comarca i Unió Agrària Alimentària. L'organització de la fira ha apuntat que s'han servit unes 3.000 racions de l'àpat.
La mostra permet tastar una dissetena d'olis dels diferents molins que s'han sumat a la cita reusenca. La Festa de l'Oli nou inclou també altres activitats com a tastos d'oli i mostres de cuina i actuacions musicals, entre altres.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics