La diada de Sant Jordi a Reus ha tret al carrer, a les parades i botigues un públic més nombrós que en anys anteriors, segons s'ha indicat al vespre des de Galatea Llibres. En aquest establiment, la llista de més venuts, pel que fa a narrativa en llengua catalana, l'encapçala 'La Força d'un Destí', de Martí Gironell. El segueixen 'Bon dia, són les 8', d'Antoni Bassas; la traducció d''Origen', de Dan Brown; 'Jo sóc aquell que va matar Franco', de Joan Lluís-Lluís, premi Sant Jordi; o la traducció de 'La dona a la finestra', d'A.J. Finn.
En clau local, cal destacar la bona acollida que han tingut 'Mirolina', de Pep Macaya; 'La casa de Rose Warren', de M. Lluïsa Amorós; i 'Reus desaparegut', de Francesc Olesti. A banda, les 'Memòries polítiques', d'Ariel Santamaria, i 'Gran hotel Reus continental', de Jordi Cervera, han estat altres dels títols que els autors reusencs han presentat aquesta diada. L'últim és un recull dels relats que l'autor ha publicat en aquest mitjà, en una secció de títol homònim.
En castellà
En castellà (que, d'acord amb el gerent de Galatea, Joan Peña, pot representar el 40% de les vendes en l'apartat de narrativa) els llibres més venuts de ficció estan encapçalats per 'La hija del capitán', d'Aleksandr Puixkin; seguit per la traducció castellana de 'La mujer en la ventana', d'A.J. Finn; 'El día que se perdió la cordura', de Javier Castillo; 'Las hijas del agua', de Sandra Barneda; i 'Origen', de Dawn Brown.
Aquest 2018 mereixen capítol a banda els llibres dedicats a la situació política de Catalunya i la jornada del referèndum de l'1-O. En aquest àmbit, el més venut a Galatea Llibres ha estat 'Dies que duraran anys', de Jordi Borràs; seguit d''Operació Urnes', de Laia Vicens i Xavier Tedó; 'Per la llibertat', amb textos de diversos dirigents polítics, periodistes i personalitats; 'Nou homenatge a Catalunya', de Vicenç Partal; així com també 'D'herois i traïdors', de l'exconseller Santi Vila.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics