Divendres, 14 de Maig de 2021

Medi Ambient posa en valor el paper del món local en l’acció pel clima al 'webinar' ‘Reus contra el canvi climàtic’

26 de Març de 2021, per Redacció
  • Cartell del 'webinar'

    Reus.cat

La regidoria de Medi Ambient i Recursos Humans ha organitzat aquest divendres, 26 de març, amb motiu del Dia Mundial del Clima i d’Adaptació al Canvi Climàtic, el 'webinar' ‘Reus contra el canvi climàtic. V Verda, Mobilitat Sostenible i Energia renovable’. Un seminari telemàtic que ha volgut posar en valor el paper del món local en l’acció pel clima, així com conscienciar i donar a conèixer alternatives més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient posant el focus d’atenció a la mobilitat, el territori i el seu entorn, i el consum energètic. El webinar es pot veure al canal de YouTube de l’Ajuntament al següent l’enllaç.

La sessió ha comptat amb la inauguració de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha destacat que “Reus vol refermar el seu compromís amb el canvi climàtic. És un repte que ens uneix a tots com a societat, i ens compromet pel futur de les pròximes generacions”. Per la seva banda, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha ressaltat la importància del treball conjunt entre els agents del territori, la ciutadania, l’administració, el teixit industrial i comercial per tal d’avançar amb els compromisos de l’Agenda 2030 i “promoure una ciutat molt més sostenible, i que contribueixi a ser part de la solució en la lluita contra el canvi climàtic”.

Combatre el canvi climàtic des de l’àmbit local

El seminari telemàtic ha comptat amb les intervencions de Ramon Castellví, cap de Serveis de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, qui ha destacat la importància del Pacte d’alcaldes i alcaldesses com a primera de les iniciatives de la Comissió Europea orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per a treballar en la lluita contra el canvi climàtic, així com les accions que en aquest sentit té en marxa i previsió el consistori.

En aquesta línia, s’ha fet esmena del nou Pla d'Acció d’Energia Sostenible (PAES) que ha detallat i donat a conèixer Anaïs Bas, sòcia de Cíclica Arquitectura SCCL. En la seva intervenció, Marc Segura, director general del grup Solcam Energia, Auditor Energètic i membre del Comitè executiu i Coordinador de la Comissió d'Energia i sostenibilitat de la Cambra de Comerç de Reus, ha abordat la implicació del teixit industrial i comercial local en la millora de la transició energètica, així com la cerca de la sostenibilitat en l’ús de l’energia i dels recursos.

Des de la vessant acadèmica i universitària, han intervingut Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la UAB, a més de Catedràtica de Geografia Urbana i del Grup d’Estudis de Mobilitat, Transport i Territorials (GEMOTT) de la UAB, qui s’ha referit a les condicions que té la ciutat de Reus per esdevenir una ciutat competitiva en termes de mobilitat sostenible; i Aaron Gutiérrez, professor del Departament de Geografia i investigador del grup de recerca GRATET de la URV, qui ha abordat i mostrat com la pandèmia ens ha permès i demostrat la capacitat per adaptar-nos a altres modes més sostenibles de mobilitat. 

Maria Goula, professora titular del Departament d'arquitectura de paisatge a la Cornell Universtity, ha presentat l’estudi per a l’ordenació de la V Verda al POUM de Reus que ella va coordinar. Per la seva banda, el Jordi Sordé i Martí, Enginyer tècnic Agrícola i tècnic a l’ADV de l’Avellana i Cultius Mediterranis, ha compartit els canvis que estan observant des de fa uns anys al cultiu de l’avellaner a la zona degut al canvi climàtic i ha destacat algunes de les principals mesures que es consideren necessàries per tal de mitigar el seu impacte.

Mobilitat sostenible

Francesc Costa, project manager de MEC electric carsharing ha donat a conèixer aquest servei de mobilitat sostenible de lloguer de vehicle elèctric, un servei que ha arribat a la ciutat Reus i està a disposició de l’ús ciutadà. L’objectiu de MEC és posar a l’abast de manera fàcil i còmoda una forma de mobilitat sostenible.

Per la seva banda, el sr. Joan Manrubia, gerent de l’ATM Camp de Tarragona, ha donant la visió territorial, tasca i accions que s’hi desenvolupen des de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  27 de Març de 2021

On és el canvi sostenible?

Si no volen fer res per eliminar les cremacions de les torxes diàries no podem dir res més que el futur és negre o gaire bé.

Reportatges