Dilluns, 08 de Març de 2021

Més del 50% de les famílies usuàries de les escoles bressol públiques rebran una subvenció

13 d'Octubre de 2016, per Redacció
  • Un total de 100 famílies tindran subvencionat el menjador en les escoles bressol

    Reusdigital.cat

Un total de 271 famílies usuàries de les escoles bressol municipals de Reus, el 57,53% del total, rebrà el curs 2016-17 una subvenció de l’Ajuntament per a l’escolarització dels seus fills, que varia entre el 22,4 i el 46,7% del cost del servei. La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha resolt la convocatòria d’ajudes d’enguany, a la qual s’hi han presentat 309 sol·licituds. La dotació econòmica de la convocatòria de subvencions és de 228.900 euros.

Per al curs actual s'ha mantingut la convocatòria per ajuts al servei d'escolaritat i al servei de menjador, per les quals s’han mantingut els mateixos llindars econòmics que el curs passat, amb un escalat d’ingressos de sis trams. Els ajuts pel servei de menjador es concentren a les famílies amb llindars econòmics més baixos.

Subvencions a l’escolarització

L’Ajuntament ha resolt concedir ajudes a 271 famílies de les 309 que en van sol·licitar. La quantia de la subvenció varia entre el 22,4 i el 46,7% del preu públic del servei, segons les hores d’escolarització dels alumnes i el llindar econòmic. Les famílies subvencionades aportaran entre 76,76 i 111,72 euros d’un servei amb un preu públic que oscil·la entre els 144 i els 230,5 euros.

El consistori ha resolt, també, les respectives convocatòries d’ajuts al menjador de les escoles bressol municipals. Un total de 100 famílies —el 21,23% de les que tenen alumnes matriculats— tindran subvencionat el servei aquest curs. L’ajut de l’Ajuntament ha atorgat la subvenció als àpats escolars a totes les famílies que l’havien sol·licitat i es trobaven dins dels llindars econòmics més baixos, i complien els requisits establerts en la convocatòria.

El percentatge subvencionat per l’Ajuntament és del 20 o el 40% del cost del servei, segons el llindar econòmic a que pertanyin les famílies. El preu públic del servei està fixat en 4,4 euros l’àpat, amb la qual cosa el cost per a les famílies subvencionades varia entre 3,52 i 2,64 euros.

Programa 'T’ajudem a Créixer'

D’altra banda, l’Ajuntament té en marxa el programa 'T’ajudem a Créixer', que es financia a través d’un conveni signat amb la Fundació La Caixa. El programa concedeix ajuts individualitzats a infants escolaritzats a llars d’infants de la ciutat i es gestiona a través dels informes i propostes de Serveis Socials tant en relació al nombre d’hores de permanència al centre i als serveis utilitzats, com de l’import econòmic a satisfer per les famílies. En l’actualitat hi ha 15 infants a les escoles bressol municipals que es beneficien d’aquest programa, amb un import individualitzat.

Segona convocatòria de subvencions

Al mes de desembre s’obrirà un nou termini per tal que les famílies que s'hagin incorporat a les escoles bressol municipals posteriorment a la data de finalització de la primera convocatòria, puguin acollir-se a les subvencions públiques.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics