Dimarts, 02 de Març de 2021

Més places subvencionades al Centre terapèutic per a l’alzheimer i la Unitat de la memòria

23 de Febrer de 2021, per Redacció
  • Hi ha tres línies d'ajuts per als usaris del centre

    Cedida

El Centre terapèutic per a l’alzheimer i la Unitat de la memòria enceta aquest primer trimestre amb l’optimisme d’haver iniciat el procés de vacunació dels seus usuaris i ofereix per aquest nou any, més places subvencionades, així com un servei de transport porta a porta i beques de menjador, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Amb l’experiència del primer any amb gairebé un centenar de beques atorgades, el centre no només ha incrementat el nombre de places subvencionades, si no que també ha incrementat els imports dels ajuts i alhora, s’han suavitzat els criteris d’obtenció, per tal de fer encara més accessibles per a tothom les teràpies especialitzades per a l’alzheimer i deteriorament cognitiu.

Gràcies al departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Associació d’alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, dins de la convocatòria de subvencions a l’àmbit social a càrrec de l’assignació de l’IRPF, distribuirà aquests ajuts de manera directa entre els usuaris del centre amb diferents modalitats.

Es preveuen tres tipus de beques al Centre Terapèutic per l’Alzheimer per l’any 2021:

Places de jornada completa subvencionades: el centre disposa de places subvencionades de jornada completa per a una intensitat de 6, 5, 3 o 2 dies a la setmana. També places de 3 dies a la setmana, per als tallers del programa d’estimulació cognitiva destinat a persones en fase inicial. 

Ajuts al transport adaptat: el centre posa a disposició dels usuaris, sense cap requisit previ, un servei de transport adaptat, porta a porta, amb 4 rutes que cobreixen el Camp de Tarragona (àrea de Reus, àrea de Tarragona, línia de costa i línia d’interior). Les places seran subvencionades en gairebé un 70% i caldrà un copagament de l’usuari simbòlic.

Beques menjador: també s’ofereixen places de menjador per a 5 dies a la setmana per a aquelles persones amb situació més vulnerable. Els requisits per sol·licitar els ajuts, aquest any s’han suavitzat i permetran que més persones acompleixin les característiques per a què en puguin ser beneficiàries, de tal manera que les teràpies especialitzades per a l’Alzheimer i deteriorament cognitiu puguin ser accessibles per a la majoria d’afectats.

La presidenta de l’Associació d’Alzheimer, Misericòrdia Sánchez valora “disposar d’aquestes beques facilita que les persones amb alzheimer gaudeixin de les teràpies que necessiten i visualitza el compromís i confiança de la Generalitat de Catalunya amb el centre, els seus serveis especialitzats i els professionals. A més, ens trobem iniciant el procés de vacunació dels usuaris i professionals, que estem segurs que serà un pas endavant per ser cada cop més a prop de la normalitat”.

Les persones interessades en les teràpies i les seves beques poden visitar el centre i conèixer els serveis i modalitats en més profunditat. Per gaudir dels ajuts cal presentar la sol·licitud degudament emplenada i la documentació requerida. L’atorgament es farà per ordre d’inscripció de la sol·licitud fins esgotament de places o fons. Es poden consultar les bases i obtenir el full de sol·licitud a l’enllaç: www.frosamariavivar.org i www.alzheimer-reus.org i per a qualsevol consulta al telèfon del centre (977 31 76 03).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics