Dimarts, 26 de Novembre de 2024

Per molts anys, escola Mowgli!

L’històric centre educatiu celebrarà una festa i un sopar col·lectiu dissabte a la tarda per celebrar els 50 anys

15 de Juny de 2016, per Isabel Martínez
  • Alumnes de l'Escola Mowgli

    Isabel Martínez

  • Isabel Martínez

  • D'esquerra a dreta, Maria Pallach i Maria Àngels Ollé

    Isabel Martínez

Final de curs escolar. Nervis entre els mestres que han d’enllestir els darrers detalls del curs, il·lusió entre la canalla que espera amb impaciència les properes setmanes de descans i satisfacció entre els pares que valoren els aprenentatges de tot un any escolar. A aquesta situació idèntica a tots els centres educatius de la ciutat, s’afegeix un factor especial a l’escola Mowgli. El curs que finalitza ha coincidit amb els 50 anys del centre, un fet que ha propiciat la realització d’activitats educatives durant tot el curs, trobades entre exalumnes i famílies per preparar els darrers actes festius d’aquest aniversari o la recerca de materials educatius que il·lustrin la història d’aquest mig segle d’activitat.

Sota l’entusiasta mirada d’un dels grups encarregats d’organitzar la festa del dia 18, el repàs de la mostra de materials escolars dels diferents cursos des del 1965 i de les fotografies penjades al passadís, l’escola es converteix en un passeig emocional i educatiu per les cinc dècades de vida, des que va néixer el 1965 a Reus.

En paraules de la fundadora i exdirectora de l’escola, M.Àngels Ollé, la commemoració d’aquest mig segle ha servit “per recordar i per revisar”. “Tot i que els fonaments de l’educació són els mateixos, les estratègies han canviat” afirma Ollé, una impressió que ràpidament puntualitza Montse Buixeda, mestra encara en actiu i també organitzadora de la festa de dissabte: “les estratègies potser han canviat però els nens es continuen quedant embadalits quan els escoltes, els llegeixes un conte, estàs amb ells,...no, potser no han canviat tant”, es reafirmen després de parlar-ne una estona.  

Una Cantata per tancar el curs escolar, el divendres, 17 de juny

Aprofitant la seva estreta vinculació amb el llibre de Rudyard Kipling, els alumnes de l’escola realitzaran una Cantata sobre ‘El llibre de la selva’, amb la música d’Albert Galcerà, les traduccions de Marià Manent i Joaquim Mallafré i els textos de M.Àngels Ollé i Enric Larreula. Aquest acte que començarà a les 7 de la tarda servirà per tancar l’any lectiu i acomiadar als alumnes de sisè de primària.

La festa del dia 18 de juny

Enguany, però, les activitats continuaran l’endemà de la festa de final de curs gràcies als esforços d’un grup d’exalumnes i exmestres que han organitzat una festa i un sopar al qual s’esperen un mínim de tres-cents cinquanta assistents. A partir de les 7 de la tarda de dissabte, els actes començaran amb la inauguració d’una estàtua de les exalumnes Isabel Barber i Mònica de Dalmau i, posteriorment, es podrà visitar al gimnàs una exposició formada de material escolar de la llarga trajectòria de l’escola.

Aquesta exposició es complementarà amb la mostra que fa uns mesos es va poder veure a la biblioteca Xavier Amorós i al Centre de Lectura integrada per diferents volums de la llegendària obra de Kipling que dóna nom a l’escola. Durant el transcurs del sopar, es podrà veure un tràiler de la pel·lícula que el periodista i exalumne Santi Suárez està preparant sobre l’escola, un audiovisual que caldrà esperar al proper curs per veure íntegrament.

Aquest, però, no és l’únic document que s’ha elaborat per l’ocasió i que quedarà per la posteritat. Cinquanta membres de la comunitat educativa entre mestres, alumnes i familiars han redactat uns textos que formaran part d’un llibre col·lectiu i que es podrà adquirir a un preu d’entre 20 i 25 euros. Una publicació que també inclou nombroses fotografies i que conté les aportacions de plomes com Xavier Amorós, la mateixa Maria Àngels Ollé, o Pere Prats Sobrepere, entre d’altres.

“Vam debatre amb la gent jove sobre si la publicació havia de ser digital o de la galàxia Gutenberg” i finalment ens vam embarcar en “l’aventura econòmica” del llibre, explica Maria Pallach, una altra de les integrants del grup que impulsa la festa. A més, afegeix Ollé, el projecte del llibre coincidia amb els treballs d’impressió que històricament s’havien realitzat al centre a través, per exemple, del mètode Freinet. Uns treballs que mostren amb orgull com ara la revista Grumet del 1971, els Jocs Florals del 1972 o el concurs literari de la Boca de la Mina. 

Som a la biblioteca i el temps passa volant mentre els records i les anècdotes se succeeixen. “Ser de la Mowgli imprimeix caràcter”, explica Maria Pallach. A una simple espectadora com jo, però, el que li sembla és que el sentiment de pertinença i la il·lusió traspuen dins del grup i que tothom dóna el millor de si mateix perquè la festa del dia 18 sigui realment inoblidable.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital escola mowgli
reusdigital.cat Reus Diari Digital escola mowgli

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics