Diumenge, 24 de Gener de 2021

Noemí Llauradó: 'Els municipis republicans com Reus han de ser de totes les persones i per a totes les persones'

La candidata a l’alcaldia de Reus manifesta que és essencial apoderar la ciutadania a l’hora d’obtenir autonomia econòmica i personal en l’àmbit dels serveis socials

07 de Març de 2019, per Redacció
  • Imatge de l'acte

    Cedida

La diputada al Parlament de Catalunya i Regidora de Salut de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, ha moderat una taula d’Innovació social i polítiques socials efectives per tal de debatre quin és el paper dels municipis en l’àmbit dels serveis socials amb persones expertes en aquesta temàtica. A la taula, han participat la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària; el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, i l’actual directora dels Serveis Territorials del Departament de Justícia i anterior sub-directora General de Serveis Socials, Eva Ferran.

Llauradó ha manifestat que “els municipis republicans com Reus han de ser municipis que siguin de totes les persones i per a totes les persones”. En aquest sentit, ha remarcat que els ajuntaments han de regir-se per principis de justícia social i no discriminació per cap tipus de raó. “La justícia social ha d’orientar tota l’acció de l’Ajuntament, perquè afavoreix que tots tinguem una sèrie de drets garantits i tinguem les mateixes oportunitats”, ha afegit la candidata.

Des d’ERC Reus s’han realitzat una sèrie de taules per analitzar quina és la situació actual de la ciutat i, sobretot, s’ha posat l’èmfasi en quin és el futur que volen els ciutadans per Reus. “Una de les conclusions que s’han extret, i a la qual donem suport des d’ERC Reus –aclareix Llauradó-, és que l’accés als serveis socials bàsics s’ha de fer des de l’apoderament i autonomia de les persones”. D’aquesta manera, la taula ha generat el debat entorn quines són les estratègies que cal fomentar per crear aquest apoderament.

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Justícia, Eva Ferran, ha explicat que els municipis han de dur a terme una tasca molt important en la gestió dels serveis socials i l’apoderament de les persones perquè “estan més a prop del ciutadà”. Ha recordat també que des de la Generalitat es marca un camí a seguir, però el municipi “ha d’ajudar a sumar”.

Per la seva banda, el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha recolzat la idea que planteja Llauradó afegint que "la política és una gran eina per revertir aquesta situació”, referint-se a la post crisi dels serveis socials i denunciant també la situació poc beneficiosa a la qual es troba aquest departament. “El problema és que, a banda de tenir pocs recursos, es reparteixen malament”, ha avisat el regidor.

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària, ha remarcat el paper de la transversalitat als Ajuntaments. “Cal treballar conjuntament per millorar la qualitat de vida de les persones i, especialment, de la gent gran”, ha explicat Santolària.

Seguint aquesta línia, Llauradó ha explicat que des de les regidories que encapçala ERC a l’Ajuntament de Reus han posat molt l’èmfasi en la transversalitat. “Necessitem que totes les regidories s’impliquin en els serveis socials i la salut pública” explica Llauradó. Un exemple d’aquesta transversalitat és la creació del Consell Municipal de la Salut, impulsada per la regidoria de Salut, on hi participen tots els tècnics de les regidories que impulsen accions vinculades amb el benestar i la salut.

A més, Llauradó ha manifestat que ERC Reus vol apostar per fer un pla estratègic de serveis socials. “Des de les regidories de Salut i Participació, Ciutadania i Transparència que encapçalem a l’Ajuntament DE Reus ja estem duent a terme accions per apoderar la ciutadania i fer que se sentin partícips”, explica la candidata.

També ha recordat que el pla de polítiques LGTBI+, aprovat per majoria al ple de l’Ajuntament, o el Pla local de salut són un dels exemples de la seva acció de govern basada en la participació. També ha volgut posar èmfasi en l’Escola oberta de Salut Doctor Frias, una iniciativa on els usuaris poden obtenir formació, informació i compartir experiències i coneixements per a la millora de la seva salut. En aquest sentit, Llauradó ha explicat que aquest també és un bon exemple d’apoderament de la ciutadania i fer que sigui més participativa i crítica en els àmbits de la salut.

Durant el col·loqui també es van tractar temes com la pobresa energètica i els assistents van tenir la oportunitat de conèixer les accions i polítiques valentes i compromeses amb els drets energètics de la ciutadania dels respectius municipis. La xerrada va ser retransmesa en directe i ja es pot consultar al Facebook d'ERC Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josep  07 de Març de 2019

Reus no es republicano

Quien dice que reus es republicano, quien quiere confundir con estas decalraciones, lo que tiene que hacer es gestionar mejor nuestro hospital y no dar lecciones de independentismo, todos ya sabemos como fue la historia

Reportatges