Dissabte, 03 d'Agost de 2024

Reus reprèn els cursos de coneixement de la societat catalana per a persones nouvingudes

07 de Març de 2018, per Redacció
  • Imatge d'un curs d'acollida

    Cedida

Una vintena de persones han participat en la primera sessió de 2018 del curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, destinat a les persones nouvingudes, organitzat per la regidoria de Benestar Social. El curs és voluntari i gratuït per als assistents.

Les actuacions d'acollida donen a les persones que ho necessiten una primera oportunitat per a adquirir unes habilitats bàsiques per a poder ser més autònomes. Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls, per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un altre sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores, i un darrer al voltant de la societat catalana també amb un mínim de 15 hores.

L'any 2017, 68 persones de més de 16 anys, van participar en els 5 cursos que es van programar. Per nacionalitats, les més representatives van ser la marroquina i la senegalesa. També es van fer 3 accions formatives de coneixements laborals, en les quals van participar 32 persones. Des de setembre de 2017, el mòdul de coneixements laborals el presta directament el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta formació s'emmarca en les actuacions del servei de primera acollida que l'Ajuntament de Reus ofereix, i és finançat per la Generalitat de Catalunya. 

El pròxim curs començarà el 9 d’abril. El termini per fer la inscripció a aquest nou curs està obert fins al mateix dia d'inici i es pot fer de manera presencial al centre cívic on s’impartirà o a través del telèfon 977 010 006.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges