Dimecres, 20 de Novembre de 2024

Reus s'afegeix al projecte de reforma horària impulsat pel Govern

S'han programat un seguit de conferències, entre el 7 i el 16 de novembre

31 d'Octubre de 2016, per Redacció
  • Fabian Mohedano inaugurarà el programa 'Reus, capital dels horaris'

    El Punt Avui

L'Ajuntament de Reus s'adhereix amb al procés participatiu de la Reforma Horària impulsat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Iniciativa per a la Reforma Horària. Amb aquest motiu s’han programat diverses accions, organitzades per Mas Carandell, en col·laboració amb altres àrees del consistori. Seran del 7 al 16 de novembre de 2016, sota el nom 'Reus, capital dels horaris'.

Al llarg d’aquesta setmana, segons explica el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, s’oferiran un seguit de ponències a la sala d’actes de l’antic hospital, amb el doble objectiu de per una part donar a conèixer a la ciutadania els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària, i per l’altra, promoure el procés participatiu perquè la gent de Reus expressi la seva opinió sobre com fer efectiva aquesta adaptació dels horaris actuals al de format europeu.

La inauguració de 'Reus, capital del horaris' la farà l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el proper dilluns, 7 de novembre, a les 6 de la tarda. A continuació s’oferirà el primer dels actes, una conferència sobre la Reforma Horària i la participació ciutadana, a càrrec de Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària. És actualment activista i diputat al Parlament de Catalunya.

Posteriorment, s’ha dissenyat un programa de sessions a càrrec de diferents professionals experts que tractaran el tema de la Reforma Horària des de quatre vessants diferenciades: empresa, dones, educació i salut. En aquesta línia, Jordi Ojeda oferirà una exposició sobre la influència dels horaris a les organitzacions; Cristina Sánchez ho farà sobre la repercussió dels timmings en l’espai vital de les dones; Trinitat Cambras parlarà de la incidència horària en la salut, i el mateix Mohedano sobre els temps educatius.

Cada una d’aquestes jornades serà presentada per la regidoria de l’àmbit en qüestió. Posarà punt i final al conjunt de exposicions un espai de debat obert sobre els eixos de la reforma, el qual serà el dimecres, 16 de novembre, a dos quarts de 5 de la tarda.

Totes les sessions són d’accés lliure, excepte la del primer dia i darrer que requereixen inscripció a l’adreça participa.gencat.cat. Concretament aquestes dues formen part del calendari de sessions presencials establertes pel propi procés de participació del Govern català.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  31 d'Octubre de 2016

Una tossuderia fora d'hora!

Hi ha gent que està vivint d'aquest rotllo que ningú ha estat capaç d'explicar quines són els avantatges en estalvi d'energia, millora del medi ambient i estalvi econòmic a milions de llars. Es pot comprovar, cada dia, que si no tenim prou llum solar a partir de les 17 hores suposa que cal encendre les llums i fer que les indústries energètiques, comandades per antics polítics i endollats varis, que majoritàriament no saben res del tema, cobrin sous de somni.

David  31 d'Octubre de 2016

Pèrdua de temps, mai millor dit...

Això no es pot fer als països mediterranis, llatins com és Espanya, a veure si els hi entra al cap. No som una societat igual ni tenim un clima com la dels nòrdics.