Cookie control
Dimecres, 28 d'Octubre de 2020

Reus Transport licita el contracte per renovar la flota d'autobusos

S'adquiriran 13 vehicles nous de 12 metres

02 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Imatge d'un autobús de Reus Transport

    Cedida

L'empresa municipal Reus Transport ha publicat aquest dimarts, 31 d’octubre, al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, la licitació del contracte per a la renovació complerta de la flota de vehicles del servei d'atubousos. El consell d'administració de l'empresa va aprovar el plec de condicions el passat 10 d’octubre i, en el mateix acord, se sol·licitava a l’Ajuntament el finançament necessari per fer front a la despesa plurianual de renovació de la flota.

La previsió és adquirir 13 vehicles nous –de 12 metres– i el plec de condicions preveu diverses opcions: l’arrendament dels vehicles durant 10 anys, amb manteniment i la cobertura de riscos inclosos; i la compra, amb les mateixes condicions. Quan finalitzi el procés de licitació, segons les ofertes presentades i les possibilitats de finançament, s’escollirà l’opció més adient.

El pressupost de licitació del contracte, que inclou el subministrament, el manteniment i l’assegurança dels vehicles durant 10 anys és de 8.408.344 euros en cas d’arrendament i de 7.426.584 euros si hi ha compravenda.

El procés de renovació de la flota planteja el lliurament d'unitats de forma esglaonada, per permetre que l'aportació municipal no s'hagi de fer de cop. Està previst que l'adjudicació es faci entre final d’any i principis de 2018. 

Característiques de la flota actual 

Actualment la flota de Reus Transport consta de 13 autobusos i 2 microbusos, amb una antiguitat mitjana de 9 anys. El servei actual obliga a realitzar aproximadament 65.000 quilòmetres durant l'any per vehicle. Si s'extrapola el quilometratge realitzat pels vehicles respecte al quilometratge òptim, determina una antiguitat superior a la real, amb una mitjana de 10,74 anys.

L'informe tècnic d'anàlisi de la flota actual conclou que l'envelliment dels vehicles comporta un increment important d'incidències del servei per avaries mecàniques i elèctriques de totes les unitats, i aquest fet pot tenir conseqüències en l'eficiència del servei per un major temps de manteniment. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics