I
per cuan una Tv3, de tots.
El director de 'TV3' defensa que els seus informatius 'són 'honestos i plurals' en una conferència a El Círcol
La delicada situació econòmica que està patint la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va fer que El Círcol de Reus estigués ple com un ou aquest passat dilluns al vespre per escoltar les explicacions del mediàtic director de 'TV3', Vicent Sanchis. Sanchis va començar la seva xerrada tot recordant l'època de competència entre els mitjans de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, sota els governs convergents i socialistes, en una situació que ell considerava "anòmala". Sanchis va continuar amb una clara defensa dels mitjans públics, tot fent esment de la seva funció social i arribant a fer una programació de qualitat i servei que va més enllà de buscar el simple benefici econòmic.
A diferència del que passa amb les ràdios, on 'Catalunya Ràdio' i 'RAC1' tenen unes audiències similars, el cost de fer televisió de qualitat fa que sigui difícil que hi hagi el mateix nivells de competència. Aquest és motiu pel qual ni 'BTV', ni '8 tv', ni 'la Xarxa' o 'El Punt Avui' tenen uns nivells d'audiència gaire considerables comparats amb els de 'TV3', segons el valencià. Sanchís va voler explicar el sotrac que està patint 'TV3' des de diversos vessants. Tot i que la televisió pública catalana continua sent líder al nostre país, l'abundància de canals fa que l'audiència no sigui tan alta com anys enrere.
Alhora, això ha comportat que el pastís publicitari s'hagi dividit molt amb la multiplicitat de canals espanyols. En aquest sentit, va explicar que els dos grans grups de televisió privada que hi ha a Espanya, Atresmedia ('Antena 3' i 'La Sexta') i Mediaset ('Telecinco' i 'Cuatro') acomulin més del 80% dels ingressos de publicitat quan tan sols tenen el 52% de l'audiència. Aquesta infravaloració publicitària que pateix 'TV3' i els alts costos de producció de la televisió de qualitat, fa que la CCMA hagi de rebre una injecció de diners per poder continuar sent el pal de paller que és en l'actualitat, ja sigui mitjançant aportacions públiques (el que seria el més normal) o d'altres tipus que s'estan estudiant, segons va revelar.
En aquest sentit, és previst que properament es presenti a Reus un col·lectiu de suport a 'TV3'. Sanchis també va rebutjar les crítiques que rep la televisió des dels sectors més espanyolistes, tot recordant que els informatius de 'TV3' "són honestos i plurals" i són els millor valorats per la població catalana, al mateix temps que són auditats per empreses externes. També va subratllar que el Parlament és qui ha de seguir controlant la CCMA, "com és normal en una televisió pública", i va recordar que "per desgràcia hi ha partits polítics que l'única voluntat que tenen és destruir la Corporació".
El moment complicat de 'TV3' es pot veure agreujat per la reforma de l'IVA que ha posat en marxa el govern espanyol i que fa que el Ministeri d’Hisenda reclami a la CCMA 167 milions d’euros per l’IVA de les subvencions de la Generalitat entre els anys 2015 i 2017. Sanchís va explicar que altres directors de canals autonòmics li han comentat que el govern espanyol, en la seva voluntat de perjudicar 'TV3', està posant en risc totes les televisions autonòmiques.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics